Započela izrada Zakona o vatrogastvu ŽZH

Datum objave: 28.10.2021   Broj čitanja: 881
U Grudama je održan sastanak Povjerenstva za izradu Zakona o vatrogastvu ŽZH imenovanog od strane Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.
Započela izrada Zakona o vatrogastvu ŽZH

 

Na sastanku se raspravljalo o mogućnostima izrade Zakona, kao i smjernicama za izradu istog. Sastanak je vodio predsjednik Povjerenstva Zoran Polunić, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite za administrativno-pravne i ekonomske poslove, a među nazočnima, ispred Općine Posušje bio je pomoćnik načelnika Mario Jukić.

 

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je organizirala i obuku druge skupine Povjerenika civilne zaštite tijela županijske uprave koju je vodio pomoćnik ravnatelja za zaštitu i spašavanje, zaštitu od požara i vatrogastvo Mladen Bošnjak.

 

Nazočne je u ime ravnatelja pozdravila Anamaria Begić koja ih je upoznala sa samim imenovanjem Povjerenika koje je regulirano Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća (”Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 23/20).

 

Između ostaloga, Mladen Bošnjak upoznao je Povjerenike sa njihovim zadaćama i obvezama, ukazao na važnost djelovanja povjerenika kao i ostalih službi u sustavu zaštite i spašavanja, te istaknuo da bi u skoroj budućnosti i općine i gradovi trebali imenovati povjerenike ponajprije u mjesnim zajednicama, ali i u tijelima lokalne uprave, objavljeno je na Facebook stranici Uprave civilne zaštite ŽZH.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO