Za novi dio autoceste u Hercegovini više od MILIJARDU MARAKA

Datum objave: 27.10.2021   Broj čitanja: 3555
Federalno ministarstvo financija upoznalo je danas Vladu Federacije BiH o informaciji o zajmovima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Europske investicijske banke (EIB) i komercijalnih banaka radi financiranja izgradnje autoceste od Ovčara do Mostara jug na Koridoru Vc.
Za novi dio autoceste u Hercegovini više od MILIJARDU MARAKA

 

Iz kreditnih sredstava EIB-a i EBRD-a vršilo bi se financiranje izgradnje dionica od Ovčara do Mostara sjever u ukupnoj dužini od oko 35 kilometara. Obje banke su već dostavile pisma namjere kojim iskazuju svoju interes za financiranje projekta koji se se sastoji od tri dionice i to Ovčari - ulaz u tunel Prenj, tunel Prenj i tunela Prenj - Mostar sjever.

Podržane su inicijative da kreditnim zaduženjima od po 300 milijuna eura kod EBRD-a i EIB-a budu osigurana sredstva za izgradnju dionice Ovčari - Mostar sjever.

Vlada je podržala i inicijativu da kreditnim zaduženjem kod EBRD-a od 50 milijuna eura budu osigurana sredstva za dionicu Mostar sjever - Mostar jug, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalna ministarstva financija, te prometa i komunikacija, kao i JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar će u timove za pregovore o ovim kreditnim aranžmanima imenovati ovlaštene predstavnike, a konačne odluke o zaduženjima bit će donesene po okončanju pregovora s EBRD-om i EIB-om i utvrđivanju konačnih uvjeta kreditnih zaduženja, po kojima će krajnji dužnik biti JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

Federalno ministarstvo financija će Vladi FBiH podnijeti informaciju o pregovorima i tekstove usuglašenih Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i EBRD-a, odnosno EIB-a, a današnje zaključke dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provedbe daljnje procedure u vezi kreditnog zaduženja.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Pop28.10.2021 09:44 sati
    Moze
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO