Što se danas dogodilo? Lideri Hrvata i Srba zajedno, a Hrvati u Parlamentu protiv Srba

Datum objave: 26.10.2021   Broj čitanja: 1278
Dok se cijeli svijet kuha u nekom sosu, uzavrelo je i u "balkanskoj krčmi", onoj koja je isporučila svijetu dva svjetska rata u prvoj polovini prošlog stoljeća.
Što se danas dogodilo? Lideri Hrvata i Srba zajedno, a Hrvati u Parlamentu protiv Srba


I tih godina kao i danas činilo se kao da će prije zapucati negdje drugdje, gdje su neke globalnije krize, međutim "bure baruta" je ovaj prostor i malo mu treba da se zapali.

Danas su u Beogradu na sastanku bili domaćin, prvi čovjek Srba u Srbiji Aleksandar Vučić i njegov gost, prvi čovjek Hrvata u Bosni i Hercegovini Dragan Čović. U Zagrebu sastali su se prvi čovjek Hrvata u Hrvatskoj Zoran Milanović koji je bio domaćin sastanaka i njegov gost, prvi čovjek Srba u Bosni i Hercegovini Milorad Dodik.

U međuvremenu u Parlamentu BiH glasuje se za smjenu ministra obrane Bosne i Hercegovine Sifeta Podžića. Želi ga smjeniti SNSD (Milorad Dodik), međutim protiv smjene glasuju uz Bošnjake i zastupnici HDZ-a BiH (Dragan Čović). Odnosno HDZ-ovi kadrovi ne glasuju za smjenu nego rade ono što najbolje znaju, gase računala kako ništa ne bi napravili tako da oni ispadaju suzdržani, a u suštini nisu pomogli SNSD-u i Dodiku da smijeni Podžića.
 

Također, danas su se sastali Matthew Palmer američki izaslanik za izborne reforme u BiH i hrvatski premijer, čovjek s najviše političke moći u Hrvata, Andrej Plenković.

Što je u pozadini? Izbori su iduće godine, jasno je da je kampanja već u punom jeku i da su lideri u BiH spremni sve gurnuti u stranu kako bi se posvetili cilju pobjede na izborima.

Bit će ovo još jedna prljava utakmica, ali narodi ne smiju biti naivni i dozvoliti da ih se uvuče u sukobe s nesagledivim posljedicama kako za ovu zemlju, tako i za šire okruženje. Ako se izborni zakon ne može izmijeniti u miru, onda je jasno da ova generacija hrvatskih političara mora otići u povijest i prepustiti mjesto onima koji će znati dovesti ovaj narod do cilja, kako izbornog zakona tako i boljeg života koji mu nije omogućen!

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio