Čović prosvjednicima: HDZ jedini pokušava stvoriti red u BiH, od 1996. nismo ništa riješili sankcijama

Datum objave: 25.10.2021   Broj čitanja: 1658
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović rekao je danas u Usori da je protiv stranih sankcija, o bilo kome da se radi, te da treba tražiti rješenja unutar BiH.
Čović prosvjednicima: HDZ jedini pokušava stvoriti red u BiH, od 1996. nismo ništa riješili sankcijama

 

Čović je prvo upitan kako komentira najavljene sankcije SAD-a i EU za bh. političare, na prvom mjestu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika te današnji prosvjed nezadovoljnih građana ispred OHR-a koju su pozvali na odgovornost Milorada Dodika (SNSD), Bakira Izetbegovića (SDA) i Dragana Čovića (HDZ).

"Svi pritisci i sankcije... Nama iskustvo od 1996. do danas govori da nismo uspjeli riješiti nijedan problem u BiH na takav način. Protiv sam sankcija bilo kome, o bilo kome da se radi, i uvijek sam spreman odgovarati za ono što ja radim u institucijama Bosne i Hercegovine", dodao je.

Kaže da je besmisleno komentirati da je HDZ kriv za nešto u državi, odnosno za blokade zbog izmjena Izbornog zakona.

"Ako netko pokušava danas stvoriti red u BiH, to je HDZ. Ako netko daje puni doprinos na svim razinama vlasti, to je HDZ. Schmidt je tražio da se obrati parlamentarcima, vidjet ćemo kako će se to završiti. A to da u Sarajevu imamo troje ili 23 ljudi koji vide život u BiH drukčije nego što ja realno gledam. Ja želim da poštujemo Ustav i svoje zakone, da stvorimo mogućnosti europskog puta BiH i reformske akitvnosti", dodao je.

Lider HDZ-a kaže da treba sjesti za stol i razgovarati o konkretnim problemima, bez pozicije da netko ima nekoga svog koga posebno analizira i potiče na neke aktivnosti.

"Ravnopravnost svih naroda i svih stanovnika BiH je osnova funkcionalnosti BiH. Svi koji zagovaraju drukčiji Ustav na bazi građanskog koncepta, rekao sam što mislim o tome. U čemu je razlika što neko traži drugačije na nekom drugom konceptu? Poštujmo Ustav, to je danas Daytonski sporazum, Aneks 4. Tko se tako ponaša - on ne krši osnovne elemente BiH.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO