Glavašev odgovor Miliju: Vaša romantiziranja 'prekinutog' djetinjstva u Osijeku su smiješna, da ne kažem degutantna

Datum objave: 24.10.2021   Broj čitanja: 2646
General Branimir Glavaš reagirao je u komentarima portala Grude.com na izjave Aleksandra Milića Milija koji ga je optužio da je njemu i njegovoj obitelji oteo stan u Osijeku, u jeku ratu.
Glavašev odgovor Miliju: Vaša romantiziranja 'prekinutog' djetinjstva u Osijeku su smiješna, da ne kažem degutantna


Obitelj Milić nije imala svoj stan u gradu Osijeku, koristili su, kao i milijuni drugih građana u Jugoslaviji, „društveni stan“ u jednoj zgradi, a ne u svom vlasništvu.
Dapače, Milići su taj stan u Radićevoj ulici trebali vratiti Općini Osijek, jer su na periferiji Osijeka izgradili obiteljsku kuću, a u socijalističkoj Jugoslaviji važilo je pravilo - imaš kuću, vrati stan. Iako su imali vlastitu kuću, koju im nikada nitko nije oduzeo, stan Općini Osijek nikada nisu vratili.
Obiteljski prijatelji Milićevih ostali su iznenađeni njihovom odlukom o napuštanju Hrvatske još rane 91. godine jer Milijev otac Stanko liječnik, njegova supruga i djeca nisu imali nikakvih neugodnosti niti prijetnji, ali su se, očito, plašeći se nadolazeće srpske agresije odlučili pobjeći iz Hrvatske.
I mnogi Hrvati su se plašili nametnutog nam rata, ali nisu imali rezervnu opciju. Milići su (na čuđenje prijatelja Srba koji su i danas u Osijeku) odlučili pobjeći iz Hrvatske. Ponijeli su što su željeli, nisu morali bježati s najlonskom vrećicom s najnužnijim stvarima kao stotine tisuća prognanih u velikosrpskoj agresiji 1991. Pobjegli su prvo u Sarajevo i Podgoricu, pa konačno u Srbiju.
Zgrada u kojoj je bio "njihov" društveni stan jeseni 91. je pogođena granatom srpskih paravojnih snaga iz Baranje. Pobjegli su svojim mercedesom koji su držali u garaži obiteljskog prijatelja (Boška Bogojevića) da u socijalističkoj Jugoslaviji gdje je najveći dio ljudi živio od plaće, ne "bode" oči i ne otvara pitanja kako su ga stekli?
U "njihov" društveni stan uselila se obitelj koju su četnicki agresori istjerali iz Laslova i u njemu su živjeli oko dvije godine. Zar su prognanici trebali ostati na ulici, u nekim zajedničkim smještajima po dvoranama, a država Hrvatska i Općina Osijek zaključati stan u državnom vlasništvu i čuvati ga za obitelj Milić koja je pobjegla iz Osijeka i već više od 30 godina ne živi u Hrvatskoj?
Stavljanje bolesti jednog od članova obitelji, u korelaciju s srpskom agresijom na Hrvatsku je potpuno neprimjereno. Svoje su odluke Milići odavno donijeli sami i bez prisile (to odgovorno tvrdim) i ova romantiziranja "prekinutog" djetinjstva u Osijeku i "stradanja" familije Milić su smiješna. Da ne kažem degutantna, pa makar dolazila iz Srbije.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO