MARIN TOPIĆ: HRVATI ĆE ISCURITI, A TORANJ FRANJEVAČKE POSTATI NAJVEĆA DŽAMIJA NA BALKANU

Datum objave: 21.10.2021   Broj čitanja: 3083
''Dobili smo gradonačelnika koji ima ovlasti na 5000 i ne može nikakvu odluku donijeti bez suglasnosti svih.
MARIN TOPIĆ: HRVATI ĆE ISCURITI, A TORANJ FRANJEVAČKE POSTATI NAJVEĆA DŽAMIJA NA BALKANU


One ne zna u što se uvalio. Mogu se dogovoriti HDZ i SDA, ali nije problem dogovora tih dviju strana'', rekao je, između ostalog, u intervjuu za Večernji list, Marin Topić, likovni umjetnik i arhitekt.

25 Gorana Ivaniševića u Mostaru

Navodeći kako je tu Skupština odnosno Gradsko vijeće i treba dvotrećinska većina za sve planove i važnije odluke.


''Znači, dobili smo u gradu 25 Gorana Ivaniševića, točnije reketaša, koji neće slušati središnjicu. I kad prođe prvi regulacijski plan i za njega bude glasovalo s 24 ili 25 ruku, sjetite me se. Do tada će sve biti: 'Ne talasaj i dobro je''', rekao je Topić i dodao kako ''pomaka nema na vidiku''.


''Ukinute su općine, jedinice lokalne samouprave, čime je ukinuta hrvatska suverenost u ovome gradu. Zahvaljujući našim idiotima koji su 1995. išli stvarati Federaciju'', kaže Topić i dodaje kako je Federacija izmišljena ''da bi sarajevski paraziti pljačkali Hrvate''.

Topić kaže kako će se izbori 2022. održati po istim pravilima kao i do sad i da će Hrvati ''iscuriti i za pet godina nema više Hrvata''.

Najveća džamija na Balkanu

''Ostat će Hrvati u Zapadnoj Hercegovini, četirima općinama koje čine jednu županiju. A mi ostali ćemo se iseliti. Toranj pokojnog gvardijana Ivana Ševe, a to sam mu rekao još za života, bit će najveća džamija na Balkanu'', rekao je.

Između ostalog, rekao je kako su Hrvati ovdje pomnoženi s nulom i da su ih s nulom pomnožili i Vatikan i Njemačka.

Naveo je kako ''hrvatska politika u BiH ne postoji''.

''Odnosno postoji ovo malo, zato što ih Dragan Čović drži na okupu i povezuje središnju Bosnu, Posavinu, Mostar, Zagreb... Kada ode Čović, a morat će biološki kad-tad, to će biti katastrofa, jad i čemer. Svako selo će dati svoga glavara. I tad ćete vidjeti što su Hrvati'', rekao je.

Kaže kako je Hrvatima ''hendikep što su katolici'' te da ''nema većih licemjera kad je u pitanju vjera na svijetu od njih''.

''I kako slažu na prvoj ispovijedi, tako lažu čitavog života, uvijek ista ispovijed. (…) Po tome kako Hrvati shvaćaju kršćanstvo, Gospa i Isus, po njima, ne bi iz kladionica izlazili'', rekao je, u intervjuu za Večernjak Topić.

Inače, Topić trenutno radi na ciklusu slika ''Rolling Stones'' koje je obogatio skulpturama Sofije Naletilić - Babe Penavuše koje ćemo uskoro gledati na izložbi.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio