Neki su se sretno udali, a neki su se i sretno prodali

Datum objave: 20.10.2021   Broj čitanja: 1524
Saborski zastupnici u srijedu su glasali o izboru novog glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije. Sa 77 glasova za potvrđen je Robert Šveb. Protiv je bilo 55 zastupnika.
Neki su se sretno udali, a neki su se i sretno prodali


Glasalo ih je ukupno 132. Nitko nije bio suzdržan. Oporbeni Most nije želio sudjelovati u glasovanju, pa je napustio Sabornicu.

Ruku za Šveba dignulo je i troje zastupnika Kluba SDSS-a, koji je dio saborske većine, a čiji je Milorad Pupovac u utorak poručio da taj Klub nikome ne može dati bjanko povjerenje. “Dat ćemo mu uvjetnu podršku, do prvog izvještaja o financiranju i realizaciji programa HRT-a”, rekao je u srijedu Pupovac.

Novinarima je kasnije u Saboru objasnio što znači ta ‘uvjetna podrška’. “Znači da, ako ne prije, onda ćemo prilikom podnošenja izvještaja o programu i financijama, vrednovati ono što smatramo da je važno i neophodno da se na HRT-u napravi. Prvo, da se strukture koje nitko nije birao, a godinama upravljaju HRT-om na loš način, promijene. Drugo, da se HRT modernizira i ima dobar program. Zato imaju sredstva, zato država izdvaja i građani plaćaju. Dakle, uvjetna podrška uz nadzor ne samo jednog kluba u Saboru”, rekao je Pupovac.

Dodao je da nije na njemu da govori u bilo čije ime, već u ime SDSS-a kojem je, ističe, stalo do javnog servisa. Na pitanje o tome je li nešto ‘ušićario’ rekao je: “Kako bi rekao jedan od članova klana Raspudić: Jeste sigurni da je šićar hrvatska riječ”.

“Neki su se sretno udali, a neki su se i sretno prodali pa sada pametuju u Saboru nakon što su od HRT-a primali debele honorare godinama, promovirali se za buduću političku afirmaciju i aktivaciju, pa onda u pregovorima s različitim strankama ispregovarali ono što im je bilo najlukrativnije, da zajedno dođu u Sabor, da im se ložnica iz kuće preseli u Sabornicu. To je, boga mi, popriličan šićar”, rekao je čelnik SDSS-a, kako prenosi N1.

Poručio je da je ono što ih najviše zanima da se počne sređivati stanje na HRT-u, da HRT bude konkurentna medijska kuća u Hrvatskoj, da ravnatelj počne raditi svoj posao, da ne bude lutka struktura koje godinama preuzimaju ovlasti ravnatelja, koje je Sabor dao osobi koju je birao.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio