HNS: Bošnjački unitaristi srušili su pravnu državu

Datum objave: 20.10.2021   Broj čitanja: 1261
Nužno je istaknuti kako su za smjenu Gordane Tadić glasali: Halil Lagumdžija, Amila Kunosić Mimica, Sanela Butigan-Gorušanović, Sanin Bogunić, Lejla Hadžić i Mustafa Šabić - evidentne pravosudne perjanice bošnjačkog unitarizma..
HNS: Bošnjački unitaristi srušili su pravnu državu

 

''Nasilna smjena državne tužiteljice Tadić pod palicom bošnjačkog političkog vrha, potpomognutog besramnim paraobavještajnim pritiscima i medijskim spinovima označila je slom trećeg stupa vlasti u Bosni i Hercegovini. U ovim trenucima traje bošnjačko otimanje i ovladavnje pravosuđem'', poručili su iz Hrvatskog narodnog sabora BiH.

 

"Prvi u Bošnjaka", uz radikalne "twitteraše", već mjesecima u svojim javnim istupima vrši politički pritisak na pravosudni sustav i očigledno ista politika stoji iza današnje smjene, dodaje se u priopćenju.

 

''Nužno je istaknuti kako su za smjenu Gordane Tadić glasali: Halil Lagumdžija, Amila Kunosić Mimica, Sanela Butigan-Gorušanović, Sanin Bogunić, Lejla Hadžić i Mustafa Šabić - evidentne pravosudne perjanice bošnjačkog unitarizma i direktno odgovorni pojedinci koji su danas srušili treći stup vlasti u Bosni i Hercegovini'', objašnjavaju iz HNS-a.

 

''Današnji rušilački pohod uvod je u neizvjesno stanje, ne samo u okviru pravosudnih institucija i vladavine prava, nego i političkog i institucionalnog okvira kroz neskrivene pokušaje bošnjačkog ovladavanja Federacijom BiH'', zaključuje se.

 

VSTV je, podsjećamo, potvrdio danas odluku o smjeni Gordane Tadić s mjesta glavne tužiteljice BiH.

 

Za ovu odluku glasovalo je šest članova Vijeća, pet je bilo protiv, a jedan suzdržan.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO