Novom cestom od Stoca do Neuma za 20 minuta

Datum objave: 20.10.2021   Broj čitanja: 972
Za cjelokupan projekt izgradnje ceste Neum - Stolac utrošit će se oko 72.000.000 maraka.
Novom cestom od Stoca do Neuma za 20 minuta

 

Primopredaja izvlaštenog (ekspropriranog) zemljišta za izgradnju magistralne ceste M.17.3 Neum - Stolac dionica Broćanac - Hutovo, odvojak - put za Hutovo održana je u utorak u Općini Neum, a očekivani završetak radova na kompletnoj cesti je prva polovica 2022. godine, priopćili su iz Općine Neum.

 

Raspravi su nazočili načelnik Općine Neum Dragan Jurković, predsjednica OV Daniela Matić, šef projekta ceste Neum-Stolac i predstavnik korisnika izvlaštenja JP Ceste FBiH Munir Tojaga, predstavnici izvođača Hering d.o.o. & Cestar d.o.o. Split, predstavnici konzorcija u sastavu iCounsulenten GesmbH, Nievelt Ingenieur GmbH i AIK Inženjeringa, te voditelj postupka Općine Neum Goran Menalo i vještak geodetske struke Smilja Konjevod.

 

 

Načelnik Jurković kazao je kako se radovi izvode po planiranim rokovima, a dotaknuo se i radova na pristupnim cestama koji će se morati obaviti kako bi mještani svih sela imali omogućen pristup svojim parcelama, kao i pristup novoizgrađenoj cesti.

 

Naglasio je kako Neum s nestrpljenjem iščekuje završetak ove ceste koja će konačno ovu općinu spojiti s unutrašnjosti zemlje, te omogućiti lakšu i bržu prometnu komunikaciju s ostatkom zemlje, a osobito u vrijeme turističke sezone.

 

Na ovoj raspravi se na navedenoj trasi magistralne ceste M.17.3 Neum - Stolac, dionica Broćanac - Hutovo, odvojak - put za Hutovo u posjed uvodi korisnik eksproprijacije JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, a navedenu predaju i uvođenje u posjed izvođača radova na predmetnoj dionici vodio je Tojaga, koji je uime JP Ceste FBiH predao trasu sa svim prilozima izvođaču radova Hering d.o.o. & Cestar d.o.o. Split.

 

Za cjelokupan projekt izgradnje ceste Neum - Stolac utrošit će se oko 72.000.000 maraka, a očekivani završetak radova na kompletnoj cesti je prva polovica 2022. godine.

 

Procjenjuje se da će se po okončanju gradnje od Stoca do Neuma putovati nešto više od 20 minuta, stoji u priopćenju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 20.10.2021 14:11 sati
    Bogu hvala i na tomu. Jos da naprave cestu od Javuke do gornje Podgore, pa bi i ni na moru bili za 40 min.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio