Čudi li vas išta? U Hercegovini na istu funkciju vraćen osuđivani direktor

Datum objave: 19.10.2021   Broj čitanja: 1503
Bivši direktor zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije Eniz Čolaković, koji je bio osuđen 2017. godine na Općinskom sudu Mostar za kazneno djelo zloupotrebe položaja, ponovno je vraćen na čelo te institucije, potvrđeno je za Klix.ba.
Čudi li vas išta? U Hercegovini na istu funkciju vraćen osuđivani direktor

 

Čolaković je izabran na mjesto vršitelja dužnosti direktora Zavoda za javno zdravstvo HNŽ odlukom Upravnog vijeća tog zavoda uz suglasnost županijskog Ministarstava zdravstva na jučerašnjoj sjednici koja je održana u Mostaru.

Podsjetimo da je Čolakovića u rujnu 2017. godine Općinski sud Mostar proglasio krivim za kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja i ovlasti u vezi s nezakonitim zapošljavanjem.

Prema optužnici se teretio da je 16. siječnja 2016. godine, radeći na poslovima direktora tog zavoda, u namjeri da drugom pribavi korist iskorištavanjem svojih ovlasti odgovorne osobe i službenog položaja, postupio protivno odluci Vlade HNŽ o zabrani zapošljavanja državnih službenika i namještenika u ustanovama i drugim institucijama koje se financiraju iz proračuna.

Čolaković je, kako je navedeno, primio u radni odnos magistricu kemije bez radnog iskustva i postavio je na mjesto voditeljice Odjela za sanitarnu kemiju i dijagnostiku ovog zavoda.

Time je, prema obrazloženju, postupio i protivno sistematizaciji radnih mjesta u sklopu pravilnika o unutarnjoj organizaciji rada od studenog 2007. godine, kojim je određeno da voditelj odjela mora biti sanitarni kemijski specijalist diplomirani inžinjer kemije i imati najmanje tri godine radnog iskustva u struci.

Pored toga, inspekcija rada Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite je utvrdila ranije kako je Čolaković protuzakonito zaposlio još jednu osobu na mjesto voditelja laboratorija dok ne stekne potrebno radno iskustvo. Radilo se o zapošljavanju prema ugovoru o djelu, koje nije u skladu sa Zakonom o radu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 19.10.2021 10:54 sati
    Kao to čudo u nas. U nas je pravilo da se sa mjesta direktora(zagrezlih u duboki kriminal)odlaze ti "stručnjaci" na još bolja radna mjesta. Bolje plaćena i s više utjecaja na običan svit. Nije ovaj izuzetak, na žalost.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio