Radovan Dobronić potvrđen za novog predsjednika Vrhovnog suda

Datum objave: 15.10.2021   Broj čitanja: 1235
Dobronić će prisegnuti u ponedjeljak, najavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.
Radovan Dobronić potvrđen za novog predsjednika Vrhovnog suda

 

Radovan Dobronić novi je predsjednik Vrhovnog suda. Za njega je u Saboru glasalo 120 zastupnika, troje je bilo protiv. Dobronić će prisegnuti u ponedjeljak, a njegovim je izborom zaključena višemjesečna kriza vezana uz imenovanje predsjednika Vrhovnog suda, nakon što je Đuri Sessi istekao mandat sredinom srpnja. Dobronić će ujedno biti i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva. U prvom priopćenju nakon izbora zahvalio je predsjedniku Zoranu Milanoviću koji ga je predložio kao kandidata, Hrvatskom saboru i javnosti.

 

Dobronić će prisegnuti u ponedjeljak, najavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Radovan Dobronić oglasio se nakon saborskog izglasavanja te zahvalio na iskazanom povjerenju. Izjavu prenosimo u cijelosti:

"Povodom odluke Hrvatskog sabora kojom mi je izglasano povjerenje za obavljanje funkcije predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske ovim putem želim zahvaliti predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milanoviću koji me predložio kao kandidata i Hrvatskom saboru koji mi je iskazao povjerenje za obnašanje ove najviše dužnosti u okviru sudbene vlasti. Također zahvaljujem hrvatskoj javnosti koja mi je dala svoju podršku i povjerenje, bilo izravno ili putem medija. Očekujem dobru i konstruktivnu suradnju sa sucima Vrhovnog suda i sucima svih prvostupanjskih i drugostupanjskih sudova te isto takvu suradnju s Ministarstvom pravosuđa i uprave na zajedničkom poslu jačanja pravnog reda i povjerenja javnosti u rad pravosuđa. Zahvaljujem medijima koji su pratili moj rad i postupak izbora te ih molim za još malo strpljenja dok ne sredim sve dojmove ", stoji u Dobronićevoj izjavi.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio