Gdje ćete za Novu?

Datum objave: 14.10.2021   Broj čitanja: 879
Svečana odjeća, posebna briga o izgledu, okupljanje, proslava, vatromet..., samo su neke od stvari koje su usko vezane uz ispraćaj stare godine i doček nove.
Gdje ćete za Novu?


No, iako je do tog datuma ostalo nešto više od dva mjeseca, bh. građani su se već uvelike počeli, kako su nam potvrdili iz agencija i hotela, raspitivati i rezervirati smještaj za najiščekivaniju noć u godini. Iz hotela na Vlašiću kazali su nam kako su rezervacije za doček najluđe noći imali čak u kolovozu, piše Večernji list BiH. 

Rano rezervirati smještaj?

- Iako mnogi misle da je još uvijek rano rezervirati smještaj za Novu godinu, mi smo prve rezervacije imali čak ljetos, točnije u kolovozu, dok je 31. prosinca još uvijek bio poprilično daleko. Iako još uvijek ima mjesta, kapaciteti našega hotela već su sada dobrim dijelom popunjeni - kazala nam je djelatnica koja je zadužena za rezervacije, dodajući kako za samu noć proslave još uvijek nije ništa jasno definirano. - Što se tiče dočeka, o tome je još uvijek rano govoriti s obzirom na epidemiološku situaciju koja se odnosi na pandemiju koronavirusa. Vidjet ćemo što će se moći, a što ne, no bez obzira na to što je još uvijek sve prilično neizvjesno, mi već imamo neke ideje koje bismo mogli ostvariti za, kako je mnogi zovu, najluđu noć u godini - kazala nam je djelatnica hotela na Vlašiću. Za Vlašićem, kako piše Glas Srpske, ne zaostaju ni hoteli na drugim planinama u BiH i Srbiji u kojima su najskuplji aranžmani, kako pišu, već “planuli”. Direktor Unis toursa iz Banje Luke i član Upravnog odbora Udruge ugostitelja i hotelijera “Horeka” RS-a Zoran Preradović kazao je da je najveća potražnja za Jahorinom i Kopaonikom. - U pojedinim skupljim hotelima na ovim planinama smještajni kapaciteti za 31. prosinca su popunjeni, dok je zbog neizvjesne epidemiološke situacije zanimanje za udaljene destinacije nešto manje u odnosu na prijašnje godine - kazao je za Glas Srpske. Iz sarajevske agencije za putovanja za Večernji list su kazali kako zanimanja ne manjka, unatoč situaciji s koronavirusom. - Iako još uvijek nismo objavili ponude za prosinac, svakodnevno stižu upiti koji se odnose na proslavu Nove godine. Za sada znamo da će sigurno biti organizirana putovanja za Istanbul, Kapadociju i Dubai i te tri ponude uskoro ćemo objaviti s kompletiranim cjenikom. Osim ovih, u planu imamo još neke destinacije, ali nismo u potpunosti sigurni hoćemo li ih uspjeti realizirati, stoga ne žurimo s objavama. No, uzimajući u obzir cijelu našu situaciju i iskustvo koje smo imali tijekom godine, stvoreni su uvjeti da se nastavi s putovanjima, barem na ove tri lokacije koje smo naveli. Osim navedenih, u ponudi imamo destinacije poput Maldiva i Zanzibara i za sve navedene ponude moguće je napraviti individualne aranžmane za bilo koji od termina - objasnila nam je u razgovoru djelatnica sarajevske agencije za putovanja.

Spremni paketi

Novogodišnje pakete pripremila je i prijedorska agencija, a uglavnom je riječ o europskim metropolama za koje itekako ima zanimanja. - Riječ je o destinacijama u Turskoj, Austriji, Sloveniji, ali i Mađarskoj. Ljudi putuju unatoč pandemiji i nadamo se da će se ta praksa i nastaviti - kazala je za Glas Srpske Bojana, djelatnica prijedorske agencije. U slučaju da još uvijek ne znate gdje ćete ispratiti staru i dočekati 2022. godinu, ne brinite se, niste jedini. Još uvijek imate vremena izabrati gdje ćete je proslaviti, piše Vecernji.ba. •

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Bfr14.10.2021 20:55 sati
    Na posa eto di da guzonje mogu uzivat
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio