HRK Grude u Češkoj igra protiv Sokol Piseka

Datum objave: 14.10.2021   Broj čitanja: 1549
HRK Grude krajem ovog tjedna po 7.put uzastopno nastupa u europskim rukometnim natjecanjima. Ove sezone protivnik u 2 kolu EHF European cupa je češka ekipa HT Sokol Pisek.
HRK Grude u Češkoj igra protiv Sokol Piseka

 

Sokol Pisek nastupa u veoma kvalitetnoj  MOL rukometnoj ligi u kojoj sudjeluju klubovi iz Češke, Slovačke i Poljske. Ovaj klub je već u povijesti igrao europske kupove protiv BiH klubova  dva puta i oba puta bio uspješniji od naših klubova i to  u sezoni 2009/2010 protiv ŽRK Iidža (40:24)  i u sezoni 2011/2012 u Mostaru protiv HŽRK Zrinjski (32:22).

 

Ove godine Sokol Pisek trenutno zauzima 4.mjesto među 14 klubova  u MOL ligi sa 8 bodova iz 6 utakmica. Češka ekipa je sastavljena od dosta iskusnih igračica sa prosjekom starosti igračica od 24 godine. Najveća zvijezda ekipe, svakako je češka reprezentativka Alena Stellnerova, koju smo imali prigodu gledati prije nekoliko dana u utakmici Češke reprezentacije protiv reprezentacije Hrvatske.

 

Naša ekipa je u Pisek stigla u srijedu navečer nakon što je u utorak odradila prvenstvenu utakmica u Brčkom protiv ekipe ŽRK Jedinstvo , te u srijedu nastavila put za Češku. Trenutne  COVID mjere u Češkoj zahtijevaju da  naše djevojke u četvrtak ujutro ponovo moraju obaviti PCR testiranje u Piseku, iako su  testirane pred polazak u Češku. U četvrtak u 18.00 sati ekipa će odraditi trening u Piseku. Naša mlada ekipa sa prosjekom starosti igračica od 17 godina, će svakako dati sve od sebe da pruži što jači otpor domaćinu i na najbolji način predstavi BiH ženski rukomet na međunarodnoj sceni.

 

Nadamo se da će domaćin osigurati da naši navijači mogu pratiti obje utakmice na You tube kanalu o čemu ćemo izvijestiti na facebook stranici našeg kluba.

 

EHF European cup, 2 kolo

HRK Grude – HT Sokol Pisek -Petak, 15.10.2021.g u 18.00 sati

HT Sokol Pisek- HRK Grude -Subota 16.10.2021.g. u 15.00 sati

Dvorana: Obloukova  hala Pisek ,Češka

Suci: Andrzej Chrzan i Michal Janas (Poljska)

Nadzornik: Marian Cech (Slovačka)

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio