OPET PREDRATNO STANJE! JEDNA OSOBA UPUCANA, BORE JOJ SE ZA ŽIVOT

Datum objave: 13.10.2021   Broj čitanja: 2742
Kosovska policija je, javlja N1, u međuvremenu priopćila da je u ranim jutarnjim satima započela policijsku operaciju "u cilju realizacije strateških ciljeva na sprječavanju kaznenih djela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe".
OPET PREDRATNO STANJE! JEDNA OSOBA UPUCANA, BORE JOJ SE ZA ŽIVOT

 

U priopćenju se navodi da se akcija provodu u regiji Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Sjeverne Mitrovice.

"Sve policijske radnje provode se u koordinaciji s nadležnim tužiteljstvima i sudovima, a odnose se na provjere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni i poslovni prostori, skladišta robe… Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplijenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz", navodi se u priopćenju kosovske policije.

Državna televizija RTS navodi da su pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal zatvorili više trgovina u sjevernom dIJelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima.

"Upadaju u skladišta, trgovine, apoteke ne rade, izvode akciju na svoju ruku i bez konzultacija i pripreme sa policijom u sjevernom dijelu Mitrovice", navodi RTS pozivajući se na svjedočenja i tvrdnje očevidaca.

 

Direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocjenio je da je jutrošnja akcija kosovske policije još jedna provokacija premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija pred lokalne izbore i dodao da je o tome obavestio specijalnog izvjestitelja EU za dijalog Miroslava Lajčaka.  

Pripadnici interventne jedinice kosovske policije ROSU nalaze se i u susednoj općini Zvečan. Blokiran je put koji vodi ka naselju Rudare u blizini mosta, javlja RTS.

Prema posljednjim informacijama, jedan Srbin je upucan u Zvečanu, i u teškom je stanju. Liječnici mu se bore za život.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio