Najskuplji konj iz BiH prodan za čak 350.000 eura

Datum objave: 11.10.2021   Broj čitanja: 1795
Iako se u BiH trke konja i zarada od ovog sporta, te kvaliteta grla ne može usporediti s, primjerice onim u Velikoj Britaniji ili na Novom Zelandu, ipak su i kod nas zabilježeni zapanjujući iznosi za prodano grlo.
Najskuplji konj iz BiH prodan za čak 350.000 eura

 

Konjičke trke s pravom su nazvane "sportom kraljeva", budući da su vlasnici konja najčešće šeici, prinčevi i multimilijarderi. Prema dostupnim informacijama, najskuplji konj svih vremena je Fusaichi Pegasus, s rekordnom zaradom od parenja od čak nevjerojatnih 70 milijuna dolara.

 

 

Prema riječima Zijada Tahrića, predsjednika Konjičkog kluba Jedinstvo iz Bihaća, u BiH se za potrebe konjičkih klubova kupuju grla čija cijena iznosi svega nekoliko desetaka tisuća eura.

 

"Konje kupujemo u Engleskoj. Cijena im se otprilike kreće od 10.000 do 30.000 eura. Kroz trke se dolazi do više ili niže cijene. Najskuplji konj kojeg sam imao je Overplay i njegova cijena je bila 25.000 eura. U BiH ima dosta kvalitetnih konja, ali je najbolji konj bio Namčo, čiji vlasnik je bio Slobodan Jovanović u čijem je vlasništvu firma Intergaj iz Bijeljine. On je prodan u Australiji za 350.000 eura", kaže Zijad Tahrić.

 

 

 

Aladin Ćerimović, predsjednik Konjičkog kluba Krajišnik iz Velike Kladuše, pojašnjava da u konjičkom sportu epitet najskuplji ne znači nužno da je u pitanju i najbolji konj za trke.

 

 

Kako god, kada se govori o vrijednosti konja, uvijek najvišu cijenu postižu čistokrvne pasmine koje mogu sudjelovati na raznim natjecanjima na kojima postižu izvrsne rezultate.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio