Ivan Penava: Roditelji novog lidera DP-a Posušje su zamijenili Vukovarom u potrazi za boljim životom

Datum objave: 10.10.2021   Broj čitanja: 1898
Miroslava Škoru na čelu Domovinskog pokreta naslijedio je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.
Ivan Penava: Roditelji novog lidera DP-a Posušje su zamijenili Vukovarom u potrazi za boljim životom

 

Rođen je 31. prosinca 1974. godine u Vukovaru kao drugo dijete u obitelji Zdenke i Ante Penava koji su Posušje i rodnu Hercegovinu zamijenili u potrazi za boljim životom u Vukovaru. Djetinjstvo je Penava proveo u današnjem Gradu heroju, u gradskoj četvrti Borovo naselje, gdje je bio učenik današnje OŠ Siniše Glavaševića.

Srednju Matematičko informatičku školu upisao je u Vukovaru. Zbog Domovinskoga rata, teških stradanja i okupacije grada, školovanje nastavlja u Gimnaziji Varaždin, a 3. i 4. razred srednje škole završava u zagrebačkoj 15. Gimnaziji – poznatom MIOC-u.

Svoje zanimanje odlučio je usmjeriti prema sportu s obzirom da se od osnovne škole vrlo aktivno i uspješno bavio veslanjem. - Upisao sam Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje sam i diplomirao 1999. godine, te stekao zvanje profesora kineziologije. Iste godine imam čast biti veslačkim reprezentativcem Hrvatske na Vojnim svjetskim igrama, a nastupao sam i na međunarodnim veslačkim regatama za veterane - stoji u biografiji novog lidera DP-a.

Uskoro je uslijedio i povratak u Vukovar. - Zaposlio sam se kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Ekonomskoj školi Vukovar u kojoj sam nakon osam godina profesorskoga rada izabran za ravnatelja, što sam s uspjehom radio šest godina. Tri semestra obavljao sam i poslove vanjskog suradnika – predavača za TZK /Tjelesno zdravstvena kultura/ na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru. Potaknut potrebama radnoga mjesta i vlastitom željom za proširivanjem znanja upisao sam 2010. godine doktorski studij na Ekonomskom fakultetu, gdje mi je preostalo samo obraniti završni doktorski rad na temu: Usklađenost strukovnog obrazovanja s tržištem rada. Pored toga, autor sam i nekoliko objavljenih radova iz istoga područja - navodi Penava.

Oženjen je i otac je dvoje djece, piše Vecernji.ba.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Leptir 11.10.2021 20:46 sati
    Pozdrav gospodinu Penavi svim Vukovarkama i Vukovarcima.. samo tako i napredak.
  • IS10.10.2021 11:31 sati
    NEKA i OSTANE TAMO
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio