14.000 Gmail računa na meti ruskih hakera

Datum objave: 09.10.2021   Broj čitanja: 3469
Google je nedavno upozorio oko 14.000 svojih korisnika da su postali meta phishing napada.
14.000 Gmail računa na meti ruskih hakera

 

Iza napada stoji hakerska skupina APT28, koja se već neko vrijeme povezuje s Rusijom.

 

Napadi su otkriveni krajem rujna, a primijećeno je da predstavljaju veću prijetnju od prosječnih napada. Skupina APT28 poznata je i pod nazivom Fancy Bear, a u najnovijoj kampanji ciljala je Gmail korisnike iz različitih područja poslovanja, prenosi Bleeping Computer.

 

Sigurnosni stručnjaci ističu da su ovakvi napadi uobičajeni za aktiviste, novinare, vladine dužnosnike te one koji rade na sličnim pozicijama, prvenstveno iz razloga što napade financiraju vlade drugih zemalja.

 

Gmail je uspješno blokirao na vrijeme sve phishing mailove iz Fancy Bear kampanje pa su mailovi umjesto u inbox korisnika preusmjereni u spam folder i automatski klasificirani kao neželjena pošta.

 

APT28 skupina postoji od 2004. godine i obično se bavi krađom podataka i špijunažom. Među najnovijim metama našli su se njemački i norveški parlamentarci.


S ovakvim upozorenjima, Google želi obavijestiti pojedince da su na meti hakera kako bi mogli poboljšati sigurnost i zaštitu. Također, tvrtka preporučuje Advances Protection Program, kako za poslovne, tako i za privatne mail račune.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO