Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama ŽZH stupa u generalni štrajk

Datum objave: 08.10.2021   Broj čitanja: 1051
Godinama kroz pregovore pokušavamo razumnim zahtjevima i strpljivošću vratiti dignitet našoj profesiji, kaže Petric.
Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama ŽZH stupa u generalni štrajk

 

Nakon što je održan štrajk upozorenja u svim srednjim školama u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora te nepostizanja zajedničkog stava o postotku povećanja plaće, Skupština Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama te županije donijela je u četvrtak jednoglasnu odluku o stupanju u generalni štrajk, potvrdila je u izjavi za Fenu predsjednica tog sindikata Jasminka Petric.

 

Pojasnila je kako će procedure oko pokretanja generalnog štrajka pokrenuti slijedeći tjedan.

 

"Nakon što sindikat najavi generalni štrajk, Vlada treba predložiti svog člana Mirovnog vijeća i Sindikat svoga. Ako to Mirovno vijeće ne bude dalo nikakve rezultate onda se ide u arbitražu i kada taj proces završi tek tada može krenuti generalni štrajk", pojasnila je Petric.

 

Ranije je izjavila da bi ta procedura mogla trajati oko 15 dana, ali da to, ipak, ovisi od toga koliko će iz županijske vlade biti ažurni. Inače, štrajk upozorenja održao se u srijedu, 6. listopada, treći školski sat u obje smjene.

 

"Nadali smo se da do ovakve naše reakcije nikada neće doći jer generalni štrajk nikome od aktivnih sudionika u obrazovnom sustavu ne ide u prilog, ne želimo ga mi učitelji, kao što ga ne žele roditelji i učenici. Godinama kroz pregovore pokušavamo razumnim zahtjevima i strpljivošću vratiti dignitet našoj profesiji, ali pokazalo se kako Vlada ZHŽ-a jednostavno nema sluha za probleme koji se samo gomilaju", naveli su ranije iz spomenutog sindikata.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO