Njemački gospodarski div izabrao bh. općinu: Rade za Bosch, BMW...

Datum objave: 02.10.2021   Broj čitanja: 3302
Presijecanjem vrpce, prvi čovjek Bosanske Krupe, Armin Halitović i prvi čovjek njemačkog grada Bad Homburga, Alexander Hetjes, otvorili su novu zgradu Ringspann-a, tvrtke koja je dio korporacije, koja ima sjedišta širom svijeta, a sad i u Bosanskoj Krupi.
Njemački gospodarski div izabrao bh. općinu: Rade za Bosch, BMW...


 S novim strojevima, novim prostorom za proizvodnju i montažu, Ringspann Bosanska Krupa, u novoj proizvodnoj hali, zapošljava oko 50 radnika, a u prvobitnim planovima, kupnjom zemljišta i potpisivanjem ugovora s općinom Bosanska Krupa, ovaj broj radnika bio je planiran u prosjeku od pet godina. Međutim, dobra struktura rada, ulaganja i uspješnost poslovanja, doveli su do toga da je zaposlenje premašilo očekivanja te ciljeve ispunilo već u prvoj godini.

‘’Naša kompanija se bavi CNC obradom metala i montažom dijelova koje proizvodimo. Naši proizvodi se izvoze za EU. Mnogo dijelova radimo za Bosch, BMW i druge kompanije. Ulažemo dosta u mlade, vršimo stipendiranje, zapošljavamo mladi kadar. Prosjek naše firme je otprilike oko 30 godina, tako da smo jedna jako mlada, ali perspektivna kompanija. Uvjeti rada su zadovoljavajući, plaće su kvalitetne, trudimo se da što više naših sugrađana zapošljavamo da ljudi ostaju ovdje’’ – kaže generalni direktor kompanije Ringpasnn-a Bosanska Krupa, Nermin Kedić.

Gospodarstvenici iz Njemačke, gradonačelnik Bad Homburga te ostali gosti provest će nekoliko dana u Bosanskoj Krupi, gdje će imati priliku malo bolje upoznati ovu općinu, kao i moguće poslovne prilike koje se nude.

‘’Drago mi je što smo danas otvorili ovu produkcijsku halu koju smo sagradili u kratkom vremenu. Jako smo sretni što smo ovdje, gdje smo imali veliku podršku od općine Bosanska Krupa i načelnika, kojem se zahvaljujemo. Jako nam je važna podrška lokalne zajednice i nadamo se da ćemo narednih mjeseci, ali i narednih godina još više napredovati i zapošljavati’’, kazao je Fabian Maurer, šef kompanije Ringpann Bosanska Krupa.

Primarni cilj Ringspanna, kako navode iz ove kompanije, je razvoj i širenje. Vjeruju u benefite koji koriste i lokalnoj zajednici i njihovim kupcima, ali i njima samima te tako pokušavaju da sjedišta svojih firmi postave u mjesta gdje i sami vide dobre poslovne uvjete i mogućnosti rasta i razvoja. Tako su izabrali i Bosansku Krupu.

‘’Danas je službeno otvoren ovaj prostor za rad, iako su oni od nove godine ovdje te je čitava ova situacija s koronavirusom malo usporila sam proces. Po nekim projekcijama, trebali su imati oko 30 zaposlenih, a imaju već oko 45 zaposlenja. Ono što nas posebno raduje je da su oni spremni za investiranje u proširenje svojih proizvodnih kapaciteta, naravno i nova zapošljavanja. Ono što je još dobro jeste da imamo u gostima i gradonačelnika Bad Homburga, gospodina Hetijasa, koji je došao s još gospodarstvenika, s kojima ćemo razgovarati o mogućnostima investiranja u našu općinu. Iskustva koja je Ringspann odnio u Njemačku su primjer kako treba i kako ćemo nastaviti raditi i u budućnosti’’, ističe načelnik Armin Halitović.

Ringspann, doo, pripada Ringman korporaciji, koja svoju centralu ima u Bad Homburgu, a sjedišta tvrtki u Singapuru, Južnoj Africi, Južnoj Koreji, Španjolskoj i Švicarskoj te na američkom kontinentu. Tvrtka je osnovana 1944. godine, u Bad Homburgu, Njemačka. Prema podacima imaju preko 500 zaposlenika u 17 međunarodnih kompanija.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio