Buffet: Ulažite u biznis koji svaka budala može voditi

Datum objave: 02.10.2021   Broj čitanja: 2732
Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, američki investitor Warren Buffet smatra da, umjesto u gazdu, treba ulagati u “biznis koji svaka budala može voditi”.
Buffet: Ulažite u biznis koji svaka budala može voditi

 

Briljantni i dobro obrazovani menadžeri sinonimi su za kompanije poput Marka Zuckerberga, Elona Muska ili Jeffa Bezosa. Međutim, Buffet smatra da, umjesto u gazdu, treba ulagati u “biznis koji svaka budala može da vodi”, jer ulaganje u kompaniju na osnovu njihovih lidera, nekada, i nije najbolja opcija.

 

 

U intervjuu koji je dao za Anketni odbor financijske krize 2010. pitali su ga što ga privlači u upravljanju Moody`s – agencije za kreditni rejting, koja je bila u centru debakla hipotekarnih hartija od vrijednosti, kada je pravio svoju početnu investiciju.

 

Nisam ništa znao o upravljanju Moody’s. Kada se menadžment s briljantnom reputacijom zakači za posao s ugledom loše ekonomije, to je reputacija biznisa koja ostaje netaknuta”, rekao je Buffet.

 

 

 

Buffet ističe da ako imate dovoljno dobar posao, ako imate monopol nad novinama, ako imate televizijsku stanicu, “onda biznis može da pokrene i vaš rođak idiot”. On je istakao da ako imate stvarno dobar posao, ne postoji razlika u tome tko ga pokreće.

 

 

Ukratko, Buffet smatra da bi moglo da bude pametno ulagati u poduzeća koja će donijeti profit, ne obazirući se na to “tko pokreće show”, piše BIZLife.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 05.10.2021 21:49 sati
    Hvala
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio