Studenti u novu akademsku godinu kreću na dobri stari način

Datum objave: 01.10.2021   Broj čitanja: 1311
Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti priopćilo je da je svečani početak nove akademske 2021/2022. godine predviđen u ponedjeljak, 04.10.2021. godine, na Sveučilištu u Mostaru, Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' u Mostaru i Univerzitetu u Tuzli.
Studenti u novu akademsku godinu kreću na dobri stari način

 

Brucoši na Univerzitetu u Sarajevu s nastavom u novoj akademskoj godini počinju također u ponedjeljak, dok će za studente starijih godina, prema dosadašnjim informacijama, nastava početi 18.10.2021. godine.

 

Nova akademska godina na univerzitetima u Zenici i Bihaću počet će 11.10.2021. godine.

 

Na svim javnim univerzitetima u Federaciji BiH predviđeno je klasično održavanje nastave, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi. 

 

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti čestita početak nove akademske 2021/2022. godine svim studentima i profesorima na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa željom da uspješno realiziraju svoje studentske aktivnosti i obaveze, te da ostanu dobro i zdravo.

 

Također, iz Ministarstva obavještavaju da će uskoro biti objavljen javni poziv za podrške iz oblasti proširenog studentskog standarda, i to za podršku studentima sa invaliditetom, te za poticaj školovanju Roma, a odnose se na studente - državljane BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH. 

 

Istovremeno će biti objavljen i poziv za kandidiranje studenata za dodjelu podrške najboljim studentima, državljanima BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO