SMRTONOSNI KRIMINAL: Čak 5 od 6 dobavljača kisika za BiH nema dozvolu

Datum objave: 01.10.2021   Broj čitanja: 1112
Transparency International (TI) u Bosni i Hercegovine zatražio je od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i entitetskih zdravstvenih inspekcija da pokrenu inspekcijski nadzor nad pet dobavljača
SMRTONOSNI KRIMINAL: Čak 5 od 6 dobavljača kisika za BiH nema dozvolu


...koji su u proteklom periodu neovlašteno snabdijevali medicinskim kisikom javne zdravstvene ustanove, priopćeno je iz Transparency Internationala.

Prema priopćenju, ova asocijacija je dobila službenu potvrdu od Agencije za lijekove da dozvolu za promet lijekovima nema pet od ukupno šest poduzeća koja su u proteklom periodu putem javnih nabavki sklapali ugovore s javnim zdravstvenim ustanovama.

Radi se o kompanijama: TGT TEHNOGAS, ISTRABENZ PLINI d.o.o Breza, KRAS d.o.o Laktaši, TEHNOGAS Kakmuž i Milojević Gilje Gas.

Ove kompanije su bez dozvole za promet lijekovima, u proteklom periodu opskrbljivale brojne zdravstvene ustanove kisikom. Prema podacima kojima TI raspolaže, među tim ustanovama su Klinički centar Republike Srpske, bolnice u Gradiški, Nevesinju, Sanskom Mostu, Doboju, Zenici, Bijeljini, Trebinju, Prijedoru, kao i brojni zavodi i domovi zdravlja.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio