Milorada Dodika nitko javno nije ovako izvrijeđao

Datum objave: 01.10.2021   Broj čitanja: 1728
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je održao konferenciju za medije u Istočnom Sarajevu nakon sastanka članova Predsjedništva s Ursulom von der Leyen.
Milorada Dodika nitko javno nije ovako izvrijeđao


Pored brojnih važnih tema, konferenciju je obilježila svađa Dodika s novinarkom BN televizije Slađanom Jašarević.

Nakon što je završio obraćanje vezano za posjetu Ursule von der Leyen Bosni i Hercegovini, Dodik se osvrnuo i na aferu "Kisik" za koju je istaknuo kako nije ništa drugo nego podmetanje opozicije koja u suradnji s BN televizijom pokušava narušiti stanje u RS-u.

Tijekom obraćanja, Dodik se nekoliko puta obrušio na BN televiziju, pričao je viceve, ali i iznio ružne optužbe što je isprovociralo reakciju novinarke ove televizije Slađane Jašarević koja je Dodiku uputila niz kritika nakon čega je uslijedila i svađa.

"U ovih 20 minuta samo ste se bavili BN-om. Upozoravam vas da je ovo posljednji put da se tako obraćate meni i mojim kolegama kao i da govorite tako o BN televiziji. Da se više nikad niste usudili govoriti tako", oštro je poručila Jašarević nakon čega je Dodik tražio da joj se isključi mikrofon.

Međutim, mikrofon nije isključen, a svađa između Dodika i Jašarević se nastavila.

"Ja sam član porodice poginulog borca, a vi ste u ratu švercali cigarete. Vi ste obični švercer i ratni profiter. Vi 'gulite' ovaj narod, zarađujete na njihovom zdravlju, da l vas je sramota?", rekla je Jašarević.

Nakon toga, uslijedila je i reakcija Milorada Dodika.

"Vidite da ovi s BN-a nisu normalni. Ti (novinarka op.a.) si veliki izdajnik kao i tvoja televizija. Vaša televizija je dio udruženog zločinačkog pothvata protiv RS-a i naravno da ste instruirani da radite ovo što radite. Vi ste najveći zlotvori u RS-u", rekao je Dodik.

Svađa počinje od 26. minute.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio