DANAS DAN ŽALOSTI

Datum objave: 29.09.2021   Broj čitanja: 2560
Povodom tragičnog događaja u kojemu je smrtno stradalo troje maloljetne djece, načelnik općine Neum, Dragan Jurković proglasio je 29. rujna Dan žalosti na području općine Neum.
DANAS DAN ŽALOSTI

 

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Općine Neum, te na zgradama Javnih poduzeća i Ustanova kojima je osnivač Općina Neum.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati program javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u "Narodnom listu - službenom glasniku Općine Neum".

Podsjetimo, u subotu oko dva sata u stanu u zagrebačkim Mlinovima, pronađeno je troje, najvjerojatnije, ugušene djece i njihov 56-godišnji otac koji je pokušao počiniti samoubojstvo.

U vrijeme zločina, majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

Ubica Harald Kopitz je Austrijanac iz Beča koji je živio i u Zagrebu.

Otac djece je, inače, iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u kompanija Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima.

On je jučer saslušan u policiji, gdje se branio šutnjom.

Protiv njega je državno odvjetništvo RH pokrenulo je istragu zbog tri kaznena djela teškog ubojstva na podmukao način, a u srijedu će biti izveden pred suca istrage koji će odlučiti o istražnom zatvoru.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio