Baki i djedu unučad bila velika radost: Krasna djeca, lijepo odgojena, poslušna...

Datum objave: 26.09.2021   Broj čitanja: 8544
Kad su dječica ljetos bila u Neumu kod bake i djeda, nitko ni u najcrnjim mislima nije mogao naslutiti da će to biti njihov posljednji dolazak.
Baki i djedu unučad bila velika radost: Krasna djeca, lijepo odgojena, poslušna...

 

Zla sudbina koju im je namijenio njihov otac u trenutku pomračenja uma zauvijek je otrgnula sedmogodišnje blizance i četverogodišnjeg dječaka iz majčina zagrljaja, ali i zagrljaja bake, djeda i ujaka, koji su se svaki put iznova radovali njihovu dolasku u Neum.

Neum je u nedjelju bio gotovo pust grad, tek su se rijetki prolaznici, nešto domaćih i malo više gostiju, mogli sresti po neumskim ulicama. Grad se zatvorio i tuguje, suosjeća s obitelji ubijenih mališana, piše Slobodna Dalmacija.

Glazba je utihnula i u neumskim kafićima. Sumorno nedjeljno poslijepodne. Tuga u ožalošćenoj obitelji, ali i po gradu.

- A što ću vam reći. Povazdan plačem. Otkad sam čula da su djeca ubijena, niti jedem niti pijem - rekla nam je jedna postarija gospođa u Neumu.

- Koliko čovjek može poludjeti da ubija vlastitu djecu. Jutros sam bila u crkvi, molila sam za tu jadnu djecu. I za njihovu majku, da joj Bog da snage da izdrži ovu bol - rekla je gospođa koja se predstavila kao Marija.

Djed ubijene dječice ugledni je građanin Neuma, vlasnik prestižnog hotela. Svi ga poznaju, kako njega tako i obitelj, pa je tuga tim i veća. Na plaži ispred hotela kupa se nekolicina stranaca, uglavnom Poljaka. Čuli su za tragediju i suosjećaju s ožalošćenom obitelji.
Baki i djedu bili su velika radost.

Prodavačice u okolnim dućanima i suvenirnicama odmahuju rukama.

- Tragedija i što drugo reći - kažu nam kratko.

Neke od njih poznavale su djecu, viđali su ih na plaži s bakom. Kažu da oca monstruma nisu primijetile. Uglavnom su djeca bila s mamom, bakom i djedom po majci.

- "Neum vam je mali grad, šta nas ovdje ima. Svako svakoga poznaje. Ma vidjela sam ljetos djecu. Kako su bila krasna, lijepo odgojena, poslušna. Baki i djedu bili su velika radost. A vidite danas kolika je tuga opasala tu obitelj rekla nam je jedna susjeda obitelji iz neumskog naselja Surdup.

U Neumu pozdravljaju odluku načelnika da se na dan sahrane u čitavoj općini proglasi dan žalosti.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio