Novi, glavni američki igrač u BiH: Agresivno ćemo kažnjavati korupciju

Datum objave: 25.09.2021   Broj čitanja: 1916
Zamjenik pomoćnika američkog državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja, koji je i posebni izaslanik State Departmenta za zapadni Balkan, Gabriel Escobar, izjavio je za Glas Amerike da će SAD agresivno koristiti sankcije za slučajeve korupcije.
Novi, glavni američki igrač u BiH: Agresivno ćemo kažnjavati korupciju

 

"Prošle godine predsjednik (Biden op.a.) je najavio novi set alata za sankcije, posebno protiv korupcije, ne nužno protiv kriminalnih aktivnosti, već korupcije. Planiramo koristiti te ovlasti vrlo agresivno", rekao je Escobar upitan kako će se nova američka administracija postaviti prema problemu široko rasprostranjene korupcije u Bosni i Hercegovini.

Escobar je nedavno imenovan na poziciju u State Departmentu i na mjestu posebnog izaslanika za Zapadni Balkan naslijedio je Matthewa Palmera, koji je u novome sastavu imenovan posebnim predstavnikom za izborne reforme u Bosni i Hercegovini.

"Nastavak rada Matthewa Palmera u Bosni pokazuje našu stalnu posvećenost regiji. Volio bih vidjeti brži napredak sa svih strana u poboljšanju funkcionalnosti BiH", dodao je.

Zamjenik pomoćnika američkog državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja najavio je nastavak angažiranja SAD-a u Bosni i Hercegovini te izrazio očekivanje kako će ova zemlja s ostatkom zapadnog Balkana "u srednjem roku" ubrzati svoj put prema Europskoj uniji te otvoriti perspektivu zemljama koje to žele da postanu članice NATO saveza.

Upitan o utjecaju Rusije i Kine, američki diplomat je rekao kako Kina nastoji učiniti ovisnima zemlje na području zapadnog Balkana, dok pak Rusija, miješajući se u unutarnja pitanja zemalja zapadnog Balkana, a posebno Crne Gore, destabilizira i udaljava ove zemlje "od puta europskih integracija i multietničkog pomirenja".

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 26.09.2021 10:27 sati
    Teško, nećeš i da vas stotine dođe
  • Bika25.09.2021 22:20 sati
    Od kad je pok. Josipa zabolila noga stalno nam sprijecavaju korupciju i evo rezultata. Ima li još bande koja će se javit... u nas ima takvi na izvoz!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO