Predložen pritvor za Granične policajce

Datum objave: 25.09.2021   Broj čitanja: 1272
Tijekom izvršenih pretresa kod jednog osumnjičenog pronađen novac koji potječe iz počinjenog kaznenog djela.
Predložen pritvor za Granične policajce

 

Tužiteljstvo BiH donijelo je prijedlog pritvora za trojicu osumnjičenih za korupciju povezanih s nezakonitim prijemom zaposlenika u Graničnu policiju BiH uhićenih u petak u akciji SIPA-e.

 

"Nakon ispitanja osumnjičenih, postupajuća tužiteljica odlučila je uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za svu trojicu osumnjičenih", priopćeno je iz Tužiteljstva. Prema tome, tužiteljica će uputiti prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Raković Rejhana, rođenog 1980. godine u Bihaću, Saličinović Ensara, rođenog 1991. godine u Sarajevu i Čakić Kenita, rođenog 1994. godine u Bugojnu.

 

"Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, primanja dara i drugih oblika koristi i protuzakonitog posredovanja, koja se odnose na koruptivna ponašanja i aktivnosti prilikom natječaja za prijem uposlenika u Graničnu policiju BiH. Pritvor je zatražen kako bi Tužiteljstvo BiH zajedno sa SIPA i ostalim partnerskim institucijama i agencijama, moglo neometano nastaviti i okončati istragu protiv navedenih osumnjičenih", stoji u priopćenju. 

 

Također, iz Tužiteljstva BiH su naveli da je tijekom izvršenih pretresa kod jednog osumnjičenog pronađen novac koji potječe iz počinjenog kaznenog djela.

 

"U idućem periodu predstoji više potrebnih vještačenja i drugih radnji dokazivanja, zbog kojih je potrebno da osumnjičeni budu u pritvoru kako ne bi mogli ometati istragu i rad policijskih organa. Mjera pritvora bit će predložena iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i c), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, te ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto", zaključeno je u priopćenju Tužiteljstva BiH. Prijedlog za određivanje pritvora bit će upućen Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ante26.09.2021 09:51 sati
    Sjasi kurta uzjasi Murta
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO