Obilježena 30. obljetnica pogibije Ludviga Lutka Pavlovića

Datum objave: 19.09.2021   Broj čitanja: 1069
30. obljetnica pogibije Ludviga Pavlovića – Lutka, prve žrtve velikosrpske agresije na prostorima BiH obilježena je u njegovom rodnom mjestu Vitini i pred Spomen obilježjem u Studenim Vrilima.
Obilježena 30. obljetnica pogibije Ludviga Lutka Pavlovića

 

Tim povodom u subotu je u 7 sati služena sveta misa u crkvi sv. Paškala, a potom su položeni vijenci i upaljene svijeće na grobu i pred Spomen obilježjem u Vitini. U 9 sati, također pred Spomen obilježjem u Studenim Vrilima, gdje je pronađeno tijelo  poginulog  Ludviga Pavlovića, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji, načelnik općine Posušje Ante Begić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar s predstavnicima braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Posušje, predsjednik HDZ-a BiH OO Posušje Ivica Pavković, ispred Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH ministar Mladen Begić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domoviskog rata HVO HB Nikica Tomić, predsjednik županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domoviskog rata HVO HB Jozo Miličević, izaslanstvo Grada Ljubuškog i izaslanstvo Bleiburškog voda. Prigodnu molitvu predmolio je dekan Posuškog dekanata i župnik župe Posušje fra Mladen Vukšić.  
Ludvig Pavlović bio je hrvatski iseljenički aktivist, pripadnik Bugojanske skupine (skupina Fenix) koja je organizirana s ciljem rušenja komunističkog režima nakon sloma Hrvatskog proljeća i časnik Hrvatske vojske. Poginuo je  18. rujna 1991. u sukobu s JNA u Studenim Vrilima.  Posmrtno je odlikovan Redom Kneza Domagoja, Redom Nikole Šubića Zrinskog i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Njemu u čast Postrojba HVO-a za posebne namjene nazvana je Ludvig Pavlović.

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice pogibije Ludviga Pavlovića u 12 sati upriličeno je i otkrivanje spomenika pripadnicima skupine Fenix 72 u Ljubuškom.   

Također, u spomen na poginule domoljube, članove skupine Fenix, danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće pred spomen obilježjem u Posušju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO