Napravite sami sredstvo za čišćenje staklenih vrata pećnice i olakšajte si posao

Datum objave: 19.09.2021   Broj čitanja: 696
Koliko god pazili, na staklenim vratima pećnice ostanu zagoreni ostaci hrane, a očistiti ih možete na nekoliko načina.
Napravite sami sredstvo za čišćenje staklenih vrata pećnice i olakšajte si posao

 

Vlasnica agencije za čišćenje Katie Burkey predlaže tako dva jednostavna, brza i prirodna načina čišćenja – sa i bez skidanja vrata s peći.

 

U prvom načinu Burkey kaže da s pećnice skinete vrata jer ćete tako imati bolji pristup unutrašnjosti pećnice koja je često puna mrvica, komadića, ali i prašine. – Do pećnice zatim dovucite crijevo usisavača i s njim pređite cijelu unutrašnjost peći, po mogućnosti s nekim nastavkom za manje pukotine koji može ući i u sitnije prostore – savjetuje Burkey, nakon čega slijedi čišćenje masnoće sa staklenih vrata. –

 

Najbolje sredstvo za čišćenje vrata pećnice jest mješavina dvaju sastojka koje već imate u smočnici: sode bikarbone i octa – kaže Burkey i dodaje da je dobivena smjesa izvrsna netoksična alternativa grubim kemijskim sredstvima za čišćenje. Ako je na staklu nakupljena masnoća i prljavština, savjetuje, pospite malo sode bikarbone baš na ta područja, a zatim poprskajte otopinu sode bikarbone i octa po cijeloj površini. Nakon toga spužvicom po staklu razmažite dobivenu pastu, pa je prebrišite mokrom, toplom spužvom kako biste sve uklonili. Ako treba, površinu pređite i s grubljom stranom spužve, ali pripazite da ne koristite abrazivne spužve i sredstva da ne biste oštetili staklo.

 

– Čišćenje stakla završite sredstvom za pranje stakla kako bi površina dobila sjaj. Ponovo stavite svoja staklena vrata, pazeći da vratite sve vijke na njihovo mjesto – objasnila je.

 

Katkad skidanje staklenih vrata s pećnice nije opcija, no i onda postoji učinkovit način da se očiste, prenosi Real Simple. Burkey savjetuje da tada, kao i u prvom slučaju, napravite pastu za čišćenje od sode bikarbone i octa (ili od sode i vode, po želji). Pastu onda sa spužvicom, krpom ili čak rukama (s rukavicama) premažite po staklu i pustite da tako odstoji 15 do 20 minuta, ovisno o tome koliko su vrata prljava. Ako je potrebno, pastu možete ostaviti i dulje da djeluje jer je potpuno prirodna i neće oštetiti staklo. Imajte na umu da će smjesa potamniti jer upija prljavštinu i masnoću. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio