Mostar ima jako veliki potencijal i EU ga želi podupirati

Datum objave: 18.09.2021   Broj čitanja: 646
Nakon potpisivanja sporazuma i održanih lokalnih izbora Mostar je krenuo u novom smjeru, na isti način cijela država može krenuti naprijed.
Mostar ima jako veliki potencijal i EU ga želi podupirati

 

Mostar ima jako veliki potencijal i treba ga iskoristiti, a Europska unija je tu uz vas i želi nastaviti podupirati Mostar, izjavila je u petak zamjenica šefa izaslanstva EU u BiH Ekaterina Dorodnova, koja je zajedno s mostarskim gradonačelnikom Marijom Kordićem otvorila konferenciju “The City of the Future – Open City Mostar 2021”.

 

Željeli bismo vidjeti Mostar kao grad budućnosti, a da bi se to ostvarilo potreban nam je napredak tehnologije i obrazovanja. To je ono što će nam donijeti uspjeh i stvoriti od ovoga grada prosperitetnu sredinu za sve njezine stanovnike – poručila je Dorodnova.
 

Dodala je kako je sjajno vidjeti osobe na visokim pozicijama iz različitih sektora i znanosti okupljene na jednom mjestu, kako rade u istom cilju.

 
Mostar ima veliki potencijal, jako puno motiviranih ljudi i taj potencijal treba iskoristiti. Upravo je ovo pravi trenutak da se okupe svi, i predstavnici akademske zajednice, i vlasti, i građana, i nevladinog sektora, kako bismo istinski vidjeli Mostar kao grad budućnosti. Europska unija je uz vas i želi vas nastaviti podupirati – istaknula je.
 

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zahvalio je Europskoj uniji i ljudima koji su u zadnjih mjesec dana uključeni u organizaciju festivala Open City Mostar u okviru kojeg su održani brojni kulturni događaji, kao i znanstveni i tehnološki skupovi.

 
‘Mostar otvoreni grad’ – samo ime govori u kojem smjeru Mostar ide. Svjedoci ste događanja u Mostaru u proteklih mjesec dana, kulturnih, umjetničkih događanja, radionica, a ova konferencija bavi se tehnologijom i znanošću, i u tom kontekstu imamo ovdje visoke goste, rektore sveučilišta – dodao je gradonačelnik Kordić.
 

Na novinarski upit može li međustranački sporazum o Mostaru biti model po kojem će se rješavati i ostali problemi u BiH, Dorodnova i Kordić odgovorili su potvrdno.

 
EU je posredovala u sporazumu koji je omogućio održavanje izbora u Mostaru nakon 12 godina i nama je zadovoljstvo što sada grad ima svoju vlast i želimo vidjeti da Mostar i dalje prosperira kao grad. On jeste jedan primjer dijaloga, razumijevanja, inkluzivnosti i postizanja dogovora između različitih zajednica i svakako da može biti primjer i drugim gradovima širom BiH – ocijenila je Dorodnova.
 

Kordić je dodao kako je nakon potpisivanja sporazuma i održanih lokalnih izbora Mostar krenuo u novom smjeru te da na isti način cijela država može krenuti naprijed.

 
Upravo na ovakvom modelu moramo graditi budućnost BiH. Nadam se kako će iz Mostara krenuti pozitivni vjetrovi prema ostatku BiH i da ćemo imati u dogledno vrijeme rješenje za sve probleme koji nas koče i zaustavljaju na putu ka Europskoj uniji – ustvrdio je mostarski gradonačelnik.
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO