Mostarska biciklijada 2021: Biciklirajmo ulicama Grada Mostara i obilježimo Dan bez automobila

Datum objave: 15.09.2021   Broj čitanja: 279
Sportski savez grada Mostara u suradnji sa Biciklističkim klubom Mostar u srijedu; 22. rujna 2021. organiziraju "Mostarsku biciklijadu" povodom obilježavanja "Dana bez automobila".
Mostarska biciklijada 2021: Biciklirajmo ulicama Grada Mostara i obilježimo Dan bez automobila

 

Start biciklijade je u 17:00h ispred tržnog centra Mepas Mall.


"Dan bez automobila" je međunarodni dan kojim se završava obilježavanje "Europskog tjedna kretanja" koji traje od 16. do 22. rujna. Bosna i Hercegovina je uključena u obilježavanje "Europskog tjedna kretanja" u kojem sudjeluje 749 gradova i 152 milijuna stanovnika.


Globalni je to događaj koji potiče stanovništvo da na jedan dan odustane od automobila i istraži održivije načine putovanja. Zašto ne biste probali bicikl? Vjerujemo kako će vam se svidjeti i nadamo se da ćete razmisliti o zamjeni automobila za bicikl samo nekoliko dana mjesečno kako biste smanjili utjecaj ugljičnog dioksida u svom gradu.


"Dan bez automobila je nešto što svi trebamo podržati i ukazati važnost na korištenje alternativnog prijevoza u urbanim sredinama. Biciklistički klub Mostar ove godine u suradnji sa Sportskim savezom grada Mostara odlučio je obilježiti ovaj događaj s jednom masovnom biciklijadom u kojoj će sudjelovati građani grada Mostara. Također, namjera nam je pozvati i prvog čovjeka Mostara, našeg gradonačelnika Maria Kordića da biciklira sa svojim sugrađanima i na taj način pozdravi ideju promocije zdravog načina življenja", poručili su iz Biciklističkog kluba Mostar.


"Naravno, prvotna ideja je bila da zatvorimo jednu ulicu u gradu Mostaru, napravimo poligon za djecu i pozovemo sve klubove na jedan mnogo veći događaj, ali zbog već usporenog prometa u gradu uslijed rekonstrukcije ulica i svakodnevnog pogoršanja epidemiološke situacije, odlučili smo da budemo odgovorni i ove godine organizaciju svedemo na minimum, te obilježimo Dan bez automobila biciklirajući ulicama našeg grada".


Želimo iskoristiti priliku i pozvati Vas sve na "Mostarsku Biciklijadu 2021". Biciklirajmo ulicama grada Mostara, pokažimo da nas ima i ukažimo na važnost korištenja alternativnih sredstava prijevoza i zdravog načina življenja.
Organizatori događaja su Sportski Savez Grada Mostara i Biciklistički klub Mostar, dok su sponzori događaja Mepas Mall, Rolla App, NOBEL Corporation d.o.o. i Capriolo Sport Centar Mostar.


Veliko hvala svima koji su na bilo koji način podržali ovu manifestaciju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio