Električni mopedi za poštare Hrvatske pošte Mostar

Datum objave: 15.09.2021   Broj čitanja: 193
Vozni park Hrvatske pošte Mostar proširen je s deset električnih mopeda, koji će biti u službi poštara za dostavu u sedam gradova.
Električni mopedi za poštare Hrvatske pošte Mostar

 

Električni mopedi samo su dio zelene flote koju HP Mostar u budućnosti planira upotpuniti i drugim električnim vozilima.


Hrvatska pošta Mostar prva je pošta u Bosni i Hercegovini koja se odlučila na nabavku električnih vozila za svoje poštare. Odluka je donesena na temelju analize dosadašnjeg rada i testiranja, ali i kao rezultat brige o tehnološkom razvoju i ekološkim standardima. Električni mopedi imaju ugrađenu litij-ionska bateriju od 35Ah.


Ovim povodom, član Uprave Društva, izvršni direktor za poštansku tehnologiju Ljubo Vujica je rekao: Ekološki aspekt korištenja električnih vozila, uz ekonomski, jako je važan. Već duže vrijeme radimo na modernizaciji voznog parka, a pri tome se vodimo stvarnim potrebama i tehnološkim mogućnostima, naročito u eko standardu. Izuzetno nam je drago da nam je ponuđen električni moped domaće proizvodnje. Za nas, to je odlična informacija jer imamo zagarantirani servis, ali i mogući budući razvoj. Očekujemo da domaći proizvođači e-mopeda prate naše zahtjeve, kako bi već kod sljedeće nabavke imali još bolju verziju e-mopeda.
Vjerujem, da će se prelazak na električne mopede pokazati kao odlično rješenje. Zbog toga, naš je cilj povećati broj električnih vozila, koristiti ekonomske benefite takvih odluka i tako pridonijeti stvaranju zelenih zona u gradovima gdje naši poštari dostavljaju pošiljke. U narednom razdoblju, poradit ćemo i na infrastrukturi punjenja naših e-vozila, a vjerujemo da ćemo takve usluge moći ponuditi i zajednici u kojoj djelujemo.“

 

Korištenje električnih mopeda smanjuje emisije štetnih plinova u atmosferu i pridonosi očuvanju našeg planeta, s toga se nadamo da će se broj električnih vozila u floti HP Mostar povećavati te da će drugi poštanski operateri slijediti naš primjer.

 

Električni mopedi za poštare Hrvatske pošte Mostar
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio