Provalio u istu benzinsku 2 puta u 4 dana: Kao razlog naveo ranjavanje u ratu na tom mjestu

Datum objave: 15.09.2021   Broj čitanja: 541
Podignuta je optužnica protiv 38-godišnjaka iz Korenice kojom ga terete da je na potpuno identičan način u samo četiri dana dvaput provalio u istu benzinsku postaju u Plaškom te tamo krao uglavnom cigarete i kojekakve slatkiše i grickalice.
Provalio u istu benzinsku 2 puta u 4 dana: Kao razlog naveo ranjavanje u ratu na tom mjestu

 

Prva provala se dogodila 8. lipnja između 3 i 7 sata u noći. Tada je nestalo kutija cigareta u vrijednosti od 8.992,00 kuna, prenosi KAportal. Zločin je ponovio 11. lipnja oko 4 sata u noći, no tad je osim cigareta ukrao i znatnu količinu slatkiša. Vrijednost ukradenog iznosi 1.417,40 kuna.

No, druga provala se pokazala kobnom, jer su ga ulovili neposredno nakon što je provalio u benzinsku postaju. Dao se u bijeg i odbacio je sjekiru i crnu torbu s plijenom, te je potom i uhićen. Benzinsku postaju je oštetio za ukupno 10.409,40 kuna, te ga Državno odvjetništvo tereti za kazneno djelo teške krađe i traže za njega "samo" uvjetnu kaznu od jedne godine s rokom kušnje od tri godine.

Muškarac je priznao sve što su mu stavili na teret, rekavši da je u oba navrata u nedjelu bio sam, razbivši sjekirom bočno staklo. Pješice bi došao do benzinske postaje i na isti način bi otišao doma. Policija je dio ukradenih stvari pronašla u objektima koje koristi. 

Muškarac (38) istražiteljima je otkrio i neobičan motiv koji ga je ponukao da počini zločin. Kazao im je da ga Plaški kao mjesto posebno nervira, jer je tamo bio ranjen u Domovinskom ratu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio