Hrvatska: Jučer uspješno popisano više od 100.000 građana

Datum objave: 14.09.2021   Broj čitanja: 176
Počela je prva faza popisa stanovništva, a jučer do 20 sati uspješno je popisano više od 100.000 građana, izvijestili su iz Državnog zavoda za statistiku.
Hrvatska: Jučer uspješno popisano više od 100.000 građana

 

Oko milijun i 400 tisuća građana, koliko ih se do sada prijavilo u sustav e-Građani, moći će se samopopisati elektroničkim putem. Za to će imati dva tjedna, odnosno do 26. rujna. Od 27. rujna do 17. listopada na teren izlaze popisivači. U Državnom zavodu za statistiku bili bi zadovoljni kada bi mogućnost elektroničkog popisivanja iskoristilo barem 30 posto registriranih u sustavu e-Građani.

 

Zavod za statistiku precizirao je da digitalnu popisnicu ispunjava jedan član kućanstva s valjanom vjerodajnicom te popisuje sebe, sve članove svoga kućanstva, kućanstvo i stan. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara, napomenuli su iz Zavoda.

 

Podsjetili su i da u prvoj fazi provedbe popisa, do 26. rujna, građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svog kućanstva na portalu e-Građani.

 

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica, jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima u vrijeme kada im to najviše odgovara, stoji u priopćenju.

 

Više informacija o popisu stanovništva potražite na OVOM LINKU.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio