POSUŠJE: Svečano otvoreno novo krilo područne škole Čitluk

Datum objave: 13.09.2021   Broj čitanja: 1105
Jutros je u nazočnosti učenika, njihovih nastavnika, predstavnika Općine Posušje, MZ Čitluk i mještana, svečano otvoreno novo krilo područne škole.
POSUŠJE: Svečano otvoreno novo krilo područne škole Čitluk

 

U sklopu njega su sagrađene učionice, zbornica, sanitarni čvorovi i zajedničke prostorije koje je blagoslovio fra Jozo Hrkać.

 

Kako je ovom prigodom kazao ravnatelj središnje posuške Osnovne škole Zvonimir Širić, a u čijem sklopu djeluje ova područna škola, prostori su opremljeni suvremenom opremom, čime će se i izvođenje nastave podići na jednu višu razinu. Izrazio je i zadovoljstvo što će od sada učenici, njih 43 u 4 razredna odjela, nastavu pohađati u jednoj smjeni. Inače, u područnoj školi Čitluk, zbog skučenih prostora i velikog broja djece, proteklih godina nastava je bila organizirana u dvije smjene, kao iznimka među područnim školama. Ovom prilikom ravnatelj Širić je još naglasio kako je realizacija ovakvih projekata, odnosno ulaganja u djecu, zapravo ulaganje u našu budućnost.

 

 

Načelnik Ante Begić, koji je s predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Lončarom, također nazočio današnjem svečanom otvaranju, rekao je kako briga o obrazovanju spada među prioritete lokalne uprave te kako se kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta boravka učenika i izvođenja nastave. „Kad je riječ o područnoj školi Čitluk, izuzetno sam zadovoljan da smo današnjim otvaranjem riješili višegodišnji, pa usudio bih se reći i višedesetljetni izazov rada u dvije smjene te problem s prostorijama koje su građene za neke druge standarde održavanja nastave u nekim prošlim vremenima. Vjerujem kako smo današnjim danom sve ove izazove prebrodili te kako će boravak učenika i njihovih nastavnika u novom prostoru biti ugodniji i još produktivniji. Na ovome naravno nećemo stati, pred nama je još jedan prioritet, a to je završetak nove zgrade osnovne škole u Posušju, na kom se intenzivno radi. Želio bih i ovom prigodom zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realiziranju ovog projekta, a posebno mjesnoj zajednici Čitluk, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, Županiji Zapadnohercegovačkoj i ostalim pojedincima i ostalim našim partnerima koji nam na projektima ove vrste pružaju veliku potporu.“

 

Današnjim otvaranjem, ujedno je započeo prvi školski dan za učenike ove područne škole. Posebno iznenađenje na klupama dočekalo je učenike prvog razreda. Naime Općina Posušje je i njima, kao prethodno i ostalim prvašićima s područja naše općine, osigurala besplatne bilježnice i školski pribor, čime će se roditeljima bar malo olakšati pripreme i opremanje djeteta za školu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO