Izašao prvi mobitel s 20GB RAM

Datum objave: 10.09.2021   Broj čitanja: 3050
Pametni telefoni sve su moćniji, ali svejedno oduševljavaju pomaci kojima svjedočima iz godine u godinu.
Izašao prvi mobitel s 20GB RAM


Kao ovaj posljednji u kojem je ZTE predstavio uređaj s 20GB radne memorije! Tako nešto ne možemo pronaći ni u većini računala.

 

Riječ je o Axon 30 modelu predstavljenom 28. srpnja i zauvijek će ostati zabilježen kao prvi Android pametni telefon s 20GB RAM-a. No, treba napomenuti kako ipak postoji "ali" u cijeloj priči i nije za odbaciti, prenosi ictbusiness.info

 

Stručnjaci koji stoje iza ovog uređaja posebno su naglasili kako je za ovo postignuće korištena posebna tehnologija fuzije, koja integrira RAM i ROM pa na taj način stvara dodatne mogućnosti u memorijskom smislu.

 

Konkretnije, kad se koriste SWAP i ZRAM postupci, čini se kompresija podataka i stvara dodatna radna memorija, koja prvotno ne postoji na uređaju. Barem ne direktno. Tako je i u slučaju s Axon 30, koji dolazi s 12GB radne memorije, ali nakon nadopune koju je omogućio ZTE, kreirano je još 8GB, "izvučene" iz neiskorištenog ROM dijela.

 

Uz ovo dostignuće, Axon 30 svakako ima još prednosti. To je pametni telefon s OLED zaslonom od 6,92 inča, rezolucijom 1080x2460, uz frekvenciju osvježavanja (eng. refresh rate) od 120Hz. Kapacitet mu je 256GB i ima 7nm Snapdragon 870.

 

Možda najmoćniji detalj, čak značajniji od posebne tehnologije kojom se "proširuje" radna memorija, jest prednja kamera ispod samog zaslona. Tako nešto ZTE je već predstavio i trenutno je jedini na tržištu, a da se može pohvaliti takvom tehnologijom.

 

Nesreća jest što se ZTE nalazi pod američkim sankcijama, baš kao i Huawei, pa izvan Kine i njene okolice više nije prisutan. Samim time ono što čini prolazi podosta ispod radara. Nažalost, ovo što nudi Axon 30 je uistinu osvježavajuće i sigurno bi drugim proizvođačima donijelo poveći interes od strane (potencijalnih) korisnika.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO