Šerif Patković će biti prvi uhićen!? Nakon ratnih zločina postao ovisnik o državnim jaslama

Datum objave: 08.09.2021   Broj čitanja: 820
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske pokrenulo je kaznenu prijavu protiv šesnaest visokorangiranih dužnosnika Armije RBiH, a među njima su i brojna zvučna imena, danas aktivna kroz politiku.
Šerif Patković će biti prvi uhićen!? Nakon ratnih zločina postao ovisnik o državnim jaslama

 

Među onima koji se prvi javio komentirati optužnicu je Šerif Patković, zapovjednik 7. Muslimanske brigade predvođene postrojbom El Mudžahid koja je počinila više stravičnih zločina za vrijeme hrvatsko-bošnjačkog rata. Zanimljivo upravo bi prema informacijama koje cure u javnost Patković trebao biti prvi na popisu onih čije će se izručenje tražiti, a kasnije i druge aktivnosti pred bh. pravosuđem ako do izručenja Hrvatskoj ne dođe.

Jedan od najtežih Patkovićevih zločina zasigurno je onaj u Dusini kod Zenice gdje je, kako su tvrdili svjedoci, osobno ubijao zatvorenike, a zapovjedniku HVO-a u selu Dusina Zvonku Rajiću izvadili su srce kao primjer ostalim Hrvatima kako će njima postupati.

Kod Dusine je ubijeno 9 pripadnika hrvatske i 1 pripadnik srpske nacionalnosti. Bili su to Draženko Kegelj, Mladen Kegelj, Niko Kegelj, Stipo Kegelj, Vinko Kegelj, Pero Ljubičić, Augustin Radoš, Franjo Rajić, Zvonko Rajić i Vojo Stanišić. Tijela ubijenih Hrvata su pokopana 3. veljače 1993. na groblju u Busovači.


Nakon ratnih zločina u vodećim bošnjačkim medijima o Šerifu Patkoviću uglavnom se piše kao o poratnom biznismenu i ovisniku o državnim jaslama.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio