Grude su 5 dana bile središte regionalnog rukometa

Datum objave: 06.09.2021   Broj čitanja: 472
U Grudama je od 31.08. do 04.09.2021.g održan 4.Festival rukometa – Grude 2021.
Grude su 5 dana bile središte regionalnog rukometa

 

I za vrijeme ovog festivala Grude su bile istinsko rukometno središte, ne samo Bosne i Hercegovine nego i znatno šire regije. Naime, festival je okupio blizu 200  sudionika i to od onih najmlađih koji su učili kroz rukometni kamp, preko igračica 4 kluba iz tri države koje su sudjelovale na turniru, zatim rukometaša aktualnog prvaka BiH, ekipe Izviđača iz Ljubuškog koji su bili demonstratori u okviru seminara rukometnih trenera pa sve do blizu 40 trenera iz RS i Federacije BiH.

4. Festival rukometa – Grude 2021. otvorio je načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj u nazočnosti sudionika festivala i gostiju iz sportskog, javnog, političkog i društvenog života Gruda, Županije Zapadnohercegovačke, Federacije BiH i BiH te brojnih medija.

U rukometnom kampu u okviru festivala, djeci su tijekom 5 dana, svoja znanja i iskustva prenosila velika rukometna imena iz BiH, Hrvatske i Crne Gore i to kroz 7 treninga i na kraju odigranim utakmicama između skupina djece u kampu.

Seniorski turnir je bio veoma visoke kvalitete, jer su na njemu sudjelovala 4 prvoligaška (premijerligaška) kluba također iz ove tri države. U zaista kvalitetnim, borbenim i potpuno neizvjesnim utakmicama četiri veoma izjednačene ekipe, postignuti su slijedeći rezultati:

Split 2021-ŽRK Izviđač Ljubuški 32:30

HRK Grude - ŽRK Split 2010 30:30

ORK Rudar Podgorica - HRK Grude 28:29

ŽRK Izviđač Ljubuški - ORK Rudar Podgorica 27:30
Trenerski seminar je okupio 35 trenera iz klubova RS FBiH, a pet pokaznih treninga i tri teoretska predavanja koje su vodili vrhunski europski stručnjaci za edukaciju trenera, potpuno su opravdali očekivanja svih sudionika. Sama činjenica da je seminar podržan izravno od strane EHF-a, dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. To potvrđuju pohvalne riječi svih trenera, sudionika ovog seminara, kao i gostiju predavača.

Ovom prigodom, HRK Grude kao organizator 4. Festivala rukometa, izražava iskrenu zahvalnost gostima-trenerima-predavačima na festivalu, gospodi:  Hrvoju Horvatu, Igoru Voriju, Toniju Čolini, Ivanu Terziću, Mariji Žanko, te trenerima našeg kluba Zlati Zubac , Korneliji Leko i Toniju Glavašu.

Veliku  zahvalnost iskazujemo, jednom od najboljih rukometnih trenera na svijetu, aktualnom izborniku ženske rukometne reprezentacije Slovenije,  g-dinu Draganu Adžiću na dugogodišnjem doprinosu radu HRK Grude i promidžbi našeg festivala.

Posebno smo ponosni i zahvalni g-đi Lidiji Bojić-Ćaćić koja je u Grudama već domaćin jer je sudionica i glavna karika ne samo svih dosadašnjih festivala, nego i drugih događaja koji su bili i prije festivala, znači već dugi niz godina. Žena koja je i ove godine, svojim znanjem, energijom i željom za edukacijom drugih izazvala oduševljenje i iskrenu zahvalnost svih sudionika i ovog festivala.

Ovaj Festival ne bi bio na ovako visokoj razini da se kao suorganizatori nisu uključili: Hrvatski rukometni savez, EHF, Rukometni savez Herceg Bosne i Rukometni savez Federacije BiH.

U organizacijskom smislu, veliku zahvalnost iskazujemo svima onima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovog velikog događaja. U prvom redu tu mislimo na Općinu Grude te na sponzore i donatore festivala: GB3 Banja Luka, Premier kladionice Čitluk, Motel Kiwi i Agroturizam Marića gaj Ružići, Leda voda Široki Brijeg, Pipi Grude, TP Drinovci Grude, STR Vranotić Grude, Autoherc Grude, Atelier Jukić Posušje, Grafix Grude, JU Vrilo Grude, Srednja škola AB Šimića Grude…

Hvala svim sudionicima, organizatorima, sponzorima i donatorima i vidimo se dogodine na 5.Festivalu rukometa- Grude 2022!

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio