MUP ŽZH i ove godine pokreće akciju ''Sigurno u prometu''

Datum objave: 03.09.2021   Broj čitanja: 589
Povodom početka nove školske godine Uprava policije MUP-a zavela je prometno-preventivnu akciju koja će se, pod imenom „Djeca sigurna u prometu“, provoditi u razdoblju od 06.09. – 08.10.2020. godine.
MUP ŽZH i ove godine pokreće akciju ''Sigurno u prometu''

 

U Županiji Zapadnohercegovačkoj djeluje 7 srednjih, 14 osnovnih i 56 područnih škola koje će, u školskoj godini 2021./2022., pohađati ukupno 10643 učenika, od toga 801 učenik prvog razreda Osnovne škole.

             
Prvenstveno učenici 1. razreda Osnovnih škola biti će u najužem fokusu naših aktivnosti tijekom akcije „Djeca sigurna u prometu“ budući da su isti zbog svoje dobi i zbog nedostatka iskustva najranjivija skupina sudionika u prometu.

             
Generalni cilj akcije jeste pojačanim preventivnim radom policije promovirati odgovorno ponašanje svih sudionika u prometu tj. promovirati ponašanje koje će rezultirati ukupnim poboljšanjem sigurnosti u prometu te zaštitom djece kao najranjivije skupine sudionika u prometu.

            Posebni ciljevi akcije su slijedeći:

 • Pojačanim aktivnostima uniformirane policije na prometnicama utjecati na vozače da se pridržavaju prometnih propisa, posebice ograničenje brzine u blizini škola i na dijelovima cesta uz koje se kreću učenici,
 • povećati nazočnost policijskih službenika uniformirane policije u blizini škola, pri čemu će policijski službenici po potrebi regulirati promet, kao i poučavati učenike kako sigurno prijeći cestu i sigurno se kretati uz cestu,
 • upozoravati, i po potrebi sankcionirati vozače, koji ne propuštaju pješake prilikom prelaska ceste, koji nepropisnim parkiranjem vozila otežavaju promet pješacima (parkiranje na nogostupima, autobusnim stajalištima i sl.),
 • kontrolirati, upozoravati a po potrebi i sankcionirati vozače javnog prijevoza koji prevoze školsku djecu, a ne koriste autobusna stajališta za ulazak i izlaz putnika;
 • održati predavanje u školama na području ŽZH, svim učenicima nižih razreda, tom prilikom ih educirati o osnovnim pravilima kojih se trebaju pridržavati u prometu,  upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obrnuto.

           

Sve vozače pozivamo da pokažu poseban senzibilitet i razumijevanje prema učenicima, posebice prema „prvašićima“ koji su jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu.

Učenicima želimo siguran put od kuće do škole i puno uspjeha u školi.

UPRAVA POLICIJE MUP-a

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
  Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

  Dizajn i programiranje: AVE-Studio