Bila je najveća radost majci i ocu koji su teško bolesni, ova tragedija će ih još više dotući

Datum objave: 01.09.2021   Broj čitanja: 1041
Život 27-godišnje Luje P. (27) iz Dopsina nedaleko od Osijeka zauvijek se ugasio u subotu oko 18.40 sati na izlazu iz susjednog mjesta Vladislavci.
Bila je najveća radost majci i ocu koji su teško bolesni, ova tragedija će ih još više dotući


Slijetanje s kolnika u odvodni kanal Opel Corse kojom je upravljala njezina najbolja prijateljica Slađana C. (28) i žestoki udarac u betonski kolni most pokraj ceste bio je poguban za Luju, koja je bila na mjestu suvozačice.

Slađana i treća putnica u vozilu, njihova velika prijateljica i sumještanka Matea Š. (27), završile su u KBC-u Osijek s teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život.

No, u ponedjeljak su barem za njihove obitelji stigle koliko-toliko umirujuće vijesti.

“Dvije pacijentice zaprimljene u Klinički bolnički centar Osijek nakon prometne nesreće imaju teške tjelesne ozljede, ali su obje stabilno”, odgovorili su iz osječke bolnice na naš upit o stanju ozlijeđenih djevojaka.

Slađani je, nakon što je dovezena u KBC Osijek, utvrđeno da ima edem mozga i smrskanu vilicu, a Matea je imala prijelome rebara, koji su joj probili plućnu maramicu. Obje su bila u kritičnom stanju.

Velika se tuga i bol nadvila nad malim slavonskim mjestom u kojem su sve tri djevojka živjele od rođenja, u roditeljskim kućama koje su nedaleko jedna od druge, zajedno su išle u školu, dijelile svakodnevicu, sretne i one manje sretne trenutke…

O njihovom prijateljstvu dovoljno svjedoči i činjenica da je nesretno preminula Luja za dva tjedna trebala biti vjenčana kupa Slađani. No, umjesto radosti i slavlja, njihove su kuće sada zavijene u crno.

– Luja je bila jedinica, najveća radost majci i ocu, koji su oboje već neko vrijeme teško bolesni, a sada ih je zadesila najveća tragedija koju roditelj može doživjeti. Ne znam kako će to izdržati – ispričao nam je jedan prijatelj Lujina obitelji.

Ugašeni snovi

O djevojkama, inače, mještani Dopsina i Vladislavaca, gdje su ih također jako dobro poznavali, pričaju sve najbolje.

Nikada o njima nitko nije čuo ništa loše. Živjele su normalnim, mladenačkim životima, imajući svoje želje i snove. Lujini su sada naprasno prekinuti. Pogreb tragično preminule djevojke bio je jučer na mjesnom groblju u Dopsinu.

Iz PU osječko-baranjske izvijestili su da je “vozačica zbog brzine neprilagođene stanju na kolniku (kiša te mokra i skliska cesta), izgubila kontrolu nad vozilom te sletjela u lijevi odvodni kanal i desnim bočnim dijelom vozila udarila u betonski most kolnog ulaza”.

Luja je na mjestu smrtno stradala. Neki od očevidaca ispričali su kako se slijetanje dogodilo prilikom pretjecanja svatovske kolone koja se kretala u istom smjeru u kojem su išle i djevojke.

Policija poziva očevice prometne nesreće da se jave

Iz policije su u sklopu kriminalističkog istraživanja radi utvrđivanja svih okolnosti ove prometne nesreće pozvali svjedoke da se jave Postaji prometne policije Osijek osobno ili putem telefona 031/237-112. Očito je da i njima trebaju neke dodatne informacije za utvrđivanje svih relevantnih okolnosti ove tragedije, koja Lujinoj obitelji sasvim sigurno neće umanjiti bol, kao uostalom ni Slađani i njezinoj obitelji.

Jutarnji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO