Vlasnik 'Ruže' dio Mostara pretvorio u ratnu zonu! Kordić: Ovo je nedopustivo

Datum objave: 31.08.2021   Broj čitanja: 1763
Više od pola godine investitor hotela „Ruža“ u Mostaru, koji se nalazi u zoni pod zaštitom UNESCO-a, ne vraća u prvobitno stanje, kako mu je to naloženo, dio javne ceste na kojoj su vršeni bespravni radovi.
Vlasnik 'Ruže' dio Mostara pretvorio u ratnu zonu! Kordić: Ovo je nedopustivo

 

Da stvar bude gora, prije dva mjeseca je drugi dio ceste, uz sami hotel, koja vodi iz ulice Rade Bitange prema Starom gradu i Bulevaru te prema ulici Husnije Repca, nakon skoro dvodesetljetne uzurpacije, budući da im je služila kao pozicija za građevinske mašine i dizalice, Gradu Mostaru vratio kao makadam!

S druge strane, na prostoru koji je građanima služio kao putna komunikacija, istovremeno, postavljene su rampe za naplatu parkinga, a naknadno je iz Gradske uprave pojašnjeno da je riječ o posjedu vlasnika „Ruže“.

Iako je inspekcija u nekoliko navrata djelovala te je u konačnici investitoru, kako smo pisali, izdat nalog za otklanjanje svih utvrđenih i dokumentiranih nepravilnosti, na terenu se ništa nije dogodilo.

S ovim problemom upoznat je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je za Avaz.ba rekao da su s investitorom održali nekoliko sastanaka i zbog same izgradnje hotela, ali i prometnice.

- U tom dijelu grada je nastao izvjestan problem, jer se bez valjanih dozvola i na svoju ruku probalo naći prometno rješenje pa smo poslali inspekciju i vratili stvari u zakonske okvire. Vrlo brzo ćemo, kao Grad, jer to je naša prometnica, riješiti taj problem i asfaltirati cestu. Nedopustivo je, uistinu, da ulaz u Stari grad izgleda kao da je rat jučer stao - rekao nam je Kordić.

Ugovor za obnovu hotela „Ruža“ vlasnik i investitor Emir Kečo je s Agencijom za privatizaciju HNK sklopio prije 20 godina. Otad do danas osnovni ugovor je „pretrpio“ 10 aneksa, a radovi na hotelu, koji je unazad nekoliko godina pod kišobranom „Mariotta“, nisu još okončani. Do sada je u izgradnju uloženo više od 72 milijuna KM.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio