Milanović: S Komšićem i Džaferovićem se ne može normalno živjeti

Datum objave: 30.08.2021   Broj čitanja: 1104
Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u Splitu na svečanom ispraćaju 5. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju potpore miru Sea Guardian u Sredozemlju, koji čini brod Hrvatske ratne mornarice RTOP-41 “Vukovar” i posada.
Milanović: S Komšićem i Džaferovićem se ne može normalno živjeti


Uz Milanovića bili su ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj. Nakon svečanog ispraćaja, Milanović se obratio medijima. 

Komentirao je ideju Milorada Dodika da se predsjednici Hrvatske, Srbije i Turske uključe u pregovore o rješavanju unutarnjih pitanja u BiH.

– Daytonski sporazum nije propao, krši ga se. Ja ne vjerujem da je realna Dodikova inicijativa, potrebno je da je svi prihvate. Čim netko kaže da ste zločinac, ja to više ne mogu promijeniti. A to je laž i loše je za naše odnose – kazao je predsjednik i naglasio važnost poštovanja Daytonskog sporazuma.

– Ne novi Dayton, držimo se onoga što je zapisano – zaključio je.

Na pitanje koliko rusko i kinesko odbijanje visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta može kompromitirati međunarodne napore, kazao je kako ih "može otupiti". – Postoji Dayton i "paradayton" koji se pretvara u vrstu paradentoze jer nije usvojen na isti način. Davale su se velike ovlasti pojedincima, konkretno visokom predstavniku. To se sve pokušava perpetuirati, međutim ušlo se u sukobe. Kad sam inzistirao na tome da se u završnoj izjavi summita NATO-a spomene Daytonski sporazum, s druge strane bila je ideja da se ne spominje Dayton, nego relevantni međunarodni uzgovori, u tom grmu leži zec. Kad kažete tako nešto neodređeno, tu se da uklopiti svašta. Vi nećete slomiti Republiku Srpsku, možemo misliti što god hoćemo, ne možemo osuditi cijeli narod, to je realnost. Nikakvi relevantni međunarodni ugovori, nego Dayton – kazao je.

– Došli smo do toga da je obezvrijeđena osoba koja je trebala biti visoki predstavnik, to je pat-pozicija. S druge strane, ova dvojica iz Predsjedništva govore da je Hrvatska zločinačka država, toliko godina nakon rata. Kakav je to zalog, kako možeš normalno živjeti s takvim ljudima – navodi Milanović dodajući kako je riječ o "neopisivoj sebičnosti".

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ivan31.08.2021 10:36 sati
    Ma bravo Zoki operi ovu dvojicu komunjara muslimanskih prestavnika koji jos viruju u tita i partiju jugoslavije vise nema dabogda se i bosna raspala to zeli 90 posto naroda u njoj
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio