MOSTAR: Obilježena 28. godišnjica utemeljenja Hrvatske republike Herceg Bosne

Datum objave: 27.08.2021   Broj čitanja: 666
U povodu 28. obljetnice od utemeljenja Hrvatske republike Herceg-Bosne u petak su na spomenik poginulim pripadnicima HVO-a u Mostaru položeni vijenci i zapaljene svijeće.
MOSTAR: Obilježena 28. godišnjica utemeljenja Hrvatske republike Herceg Bosne

 

Vijence su položila izaslanstva HNS-a i HZ HB predvođeni predsjednikom HNS-a Draganom Čovićem i predsjednikom Glavnoga vijeća HZ Herceg-Bosne Ivom Čolakom.

 

Također, vijence je položilo izaslanstvo hrvatskoga kontingenta Oružanih snaga BiH predvođeno generalnom Ivicom Jerkićem.

 

Predsjednik HNS-a Dragan Čović ponovio je ovom prigodom da je Hrvatska Republika Herceg-Bosna osnova opstanka i postojanja hrvatskog naroda u BiH, političkog života i djelovanja te funkioniranja BiH.

 

-Dvadeset osam godina nakon osnivanja HR HB moram reći da se sa još više žara i odnosa prema utemeljiteljima i HZ HB, a potom i HR HB prisjećamo tog vremena, ponosni na sve koji su tada imali mudrosti, snage i odlučnosti, u posebnom vremenu za BiH i hrvatski narod u BiH i Republiku Hrvatsku, te donosili odluke kojima smo očuvali hrvatski narod u BiH, a samim time i BiH. S te strane hvala veliko svim sjenama kojima smo se danas naklonili i ohrabrenje svima onima koji danas dvoje oko vrijednosti Domovinskoga rata da je on svetinja za hrvatski narod i da na njega mogu biti ponosni, kao i na svakog našeg hrvatskoga branitelja – istaknuo je Čović.

 

Komentirajući nedavnu izjavu bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića “da je Armija BiH bila časna vojska…”, Čović je je katko kazao da takvu izjavu treba staviti u kontekst dopuna Kaznenoga zakona koji je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

 

-Izjave Džaferovića treba staviti u kontekst dopuna Kaznenoga zakona koje je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i u tom smislu dalje razgovarati kada je u pitanju prvi bošnjački član Predsjedništva BiH – komentirao je Čović.

 

On je dodao kako “na zločin kao takav treba i gledati bez obzira tko ga činio u BiH, a na žrtve s posebnim pijatetom bez obzira o kojima se radi”.

 

Inače, u sklopu ove obljetnice, u ponedjeljak, 30. kolovoza s početkom u 19 sati u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače bit će prikazana premijera dugometražnoga filma “Zidine”, koji govori o logorima za Hrvate u Domovinskome ratu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Grga27.08.2021 16:44 sati
    Kraj još većine živih utemeljitelja vjence polaže dezerter.
  • Is27.08.2021 13:38 sati
    Bosnjacka vojska je gora od Islia i talibana iako vjeruju u AlaHa
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio