Dan Herceg Bosne: Dolazi Erdogan, Bakir pravi feštu, a Alijine riječi još odjekuju

Datum objave: 26.08.2021   Broj čitanja: 3612
"Ništa se ne događa slučajno", izreka je koja se toliko puta u životu pokazala točnom.
Dan Herceg Bosne: Dolazi Erdogan, Bakir pravi feštu, a Alijine riječi još odjekuju


Ovog petka je svečanost obilježavanja 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg – Bosne, hrvatske upravne jedinice u sklopu Bosne i Hercegovine. Republiku Herceg Bosnu Mate Boban i suradnici utemeljili su 28. kolovoza 1993. godine, a dan ranije 27. kolovoza, trajale su posljednje pripreme za još jedan pothvat naroda koji je branio i obranio dvije domovine. Ta noć zbog ponosa i pozitivne treme bila je besana za hrvatskog čovjeka.

Svečanost će početi polaganjem vijenaca u 11:00 sati, kod spomenika ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, Mostar, a u 19:00 sati je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu predsjednika HR HB mr. Mate Bobana.


Ovog petka na dan svečanosti u povodu utemeljenja Republike Herceg Bosne u Bosnu i Hercegovinu dolazi turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, a Bakir Izetbegović pravi feštu povodom svatova svoje kćeri. Je li slučajno da jedan od najmoćnijih državnika svijeta dolazi baš u danima utemeljenja Hrvatske Republike Herceg Bosne, a svadba kćeri Bakira Izetbegovića baš je morala biti na Dan Herceg Bosne.


Vrijedi napomenuti da će Erdoğan i Bakir ovog petka otići na grob Alije Izetbegovića, predsjednika Bosne i Hercegovine koji je nekoć govorio kako dragu Herceg Bosnu moramo čuvati, a njegove riječi još odjekuju.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO