Radončić: Dogovor o Izbornom zakonu vodi relaksiranju odnosa između Bošnjaka i Hrvata

Datum objave: 19.08.2021   Broj čitanja: 827
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić izjavio je da bi dogovor o reformi izbornog zakonodavstva vodio relaksiranju odnosa između Bošnjaka i Hrvata.
Radončić: Dogovor o Izbornom zakonu vodi relaksiranju odnosa između Bošnjaka i Hrvata

 

"Mislim da su prijatelji iz HDZ-a i SDA predugo razgovarali u četiri oka o toj temi. Oni imaju svoj legitimitet i ja to poštujem. Ali se pokazalo da taj način rješavanja bošnjačko-hrvatskih odnosa nije dao rezultat. Odnosno, sada nemamo nijedno potentno rješenje koje bi dovelo do toga da hrvatski korpus shodno Dejtonskom mirovnom sporazumu bira svog člana bh. Predsjedništva ili da imamo relaksiranu situaciju kada je riječ o domovima naroda. A posebno kada govorimo o izbornim standardima, da imamo elektroničku evidenciju birača i prestanak brutalnih izbornih krađa koje se događaju svake dvije godine. Zato očekujem da ćemo uz pomoć gospode Schmidta, Nelsona i Sattlera prije Nove godine doći do rješenja koje će biti prihvatljivo za sve i gdje će svi biti maksimalno spremni na kompromis da iduću izbornu godinu imamo po novim, poštenim pravilima, gdje bi se stvarno iskazala volja građana", izjavio je Radončić za bh. izdanje Večernjeg lista.

Govoreći o izlasku iz krize u kojoj se nalazi BiH, Radončić je poručio da ćemo se morati vratiti dijalogu i harmonizaciji unutarbošnjačkih, bošnjačko-hrvatskih, bošnjačko-srpskih i srpsko-hrvatskih odnosa u BiH.

"Kako unutarentitetskim tako i našim regionalnim odnosima, smirivanju situacije prema Hrvatskoj te Srbiji i Crnoj Gori. Nema alternative osim razgovora i koliko god to izgleda kao nemoguća misija, to će se morati dogoditi. Moramo urediti svoju zemlju uz pomoć međunarodne zajednice i u tom smislu njena medijacija je dobrodošla. Ali, ponavljam, sve ovisi o vladajućim političkim strankama koje za sada ne pokazuju očekivani entuzijazam, jer žele sačuvati vlast na svaki način", smatra Radončić.

Odgovarajući na upit o mogućem povlačenju s pozicije predsjednika SBB-a, Radončić je kazao da će o tome odlučiti stranački kongres.

"Sve općinske organizacije predložit će kandidate. Sada već osjećam veliki pritisak članstva da ostanem na čelu SBB-a, pogotovo jer jačaju neke dekadentne tendencije, ako hoćete da budem precizan, protiv BiH i bošnjačkog korpusa. Moja je prirodna želja povući se, ali ja ću učiniti ono što bude volja SBB-a. Moja je zamisao da se stranka prenese na mlađe ljude. Hoće li se to dogoditi u oktobru ove godine ili za dvije godine, odlučit će članstvo", kazao je Radončić za Večernjak.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ante19.08.2021 11:04 sati
    Nitko od vas nije za dogovor vana pase nered lovite u mutnom svi samo brinete o sebi i svojima ko jebe narod koji nemoze da prezivljava daj raskopajte vec jednom ovu jebenu bosnu koju niko nevoli narod ce vam biti zahvalan
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO