Ostalo još metar i pol do spajanja Bosne i Hrvatske

Datum objave: 07.08.2021   Broj čitanja: 1292
Izgradnjom ove prometnice ovaj dio Bosne i Hercegovine i Hrvatske dobit će brzu i najbolju poveznicu s autocestom koja povezuje Zagreb i Beograd.
Ostalo još metar i pol do spajanja Bosne i Hrvatske

 

Tek 150 centimetara je preostalo da bi se spojio most kod Bosanske Gradiške kojim će se povezati Bosna i Hercegovina i Hrvatska. U toku su završni radovi, a oni na spajanju čelične konstrukcije bi trebali biti završeni do kraja kolovoza ove godine. Most je trenutno niži također za 150 centimetara, a njegova konstrukcija će hidraulikom biti podignuta. Od Hrvatske se očekuje gradnja brze ceste od Okučana do granice sa Bosnom i Hercegovinom, javlja ATV.

 

Izgradnjom ove prometnice ovaj dio Bosne i Hercegovine i Hrvatske dobit će brzu i najbolju poveznicu s autocestom koja povezuje Zagreb i Beograd. Potpuno novi granični prelaz je već izgrađen i smatra se jednim od najmodernijih u regiji.

 

Rok za završetak gradnje mosta na Savi je 30. svibnja iduće godine. Bit će dug 426 metara, a širok 22,6 metara. Imat će po dvije prometne trake u oba smjera. Most će iznositi 19,5 milijuna eura, a radove izvodi bosanskohercegovačko-hrvatski konzorcij koji čine Integral inžinjering, Đurko Đaković montaža i Zagreb montaža.

 

Radovi su počeli 16. listopada 2019. Zajedno ga grade Bosna i Hercegovina i Hrvatska, a ranije su to uradile prilikom gradnje mosta na Svilaju, na koridoru Vc, također preko rijeke Save.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO