Parkira li ga ovako u Njemačkoj?

Datum objave: 06.08.2021   Broj čitanja: 2142
Sezona godišnjih odmora uvijek donese neke zanimljive priče na relaciji domovina-dijaspora.
Parkira li ga ovako u Njemačkoj?


Sinoć smo svjedočili bacanju smeća u prirodu na području općine Usora, dok danas možemo vidjeti "propisno" parkiran Mercedes među stablima na mostarskoj Aveniji.

Zbog postavljanja kolektora i sanacije cesta, već duže vrijeme tom ulicom vozi se dvosmjerno u jednoj traci. Osoba koja upravlja vozilom marke Mercedes mogla je ovdje parkirati iz više razloga:

Nostalgija

Prije početka radova dok se mostarskom Avenijom prometovalo u dvije trake, s obje strane ulice s desne strane regularno je bio parking. Možemo pretpostaviti da je vozač Mercedesa bio nostalgičan i nije htio parkirati nigdje drugo osim na mjestu gdje uvijek parkira kad je na godišnjem odmoru.

Stomatolog

Razlike cijena stomatoloških usluga kod nas i u zapadnim zemljama su ogromne i poznata je činjenica da mnogi godišnje odmore iskoriste za popravak dentološke slike. U blizini parkiranog automobila nalazi se poznata stomatološka ordinacija pa nećemo isključiti opciju ni da je vozač "trknuo" na popravak zuba.

Pravi parking

Osoba koja upravlja ovim vozilom sigurno je htjela platiti parking. Ukoliko se radi o osobi koja je rođena u Njemačkoj, vrlo vjerojatno ima istančan osjećaj društvene odgovornosti pa joj ni ne pada na pamet parkirati osim na prostoru koji je za to predviđen. Ukoliko se, pak, radi o osobi naturaliziranog germanskog duha dobivenog u jednom od zadnjh valova iseljavanja još su manje šanse da bi parkirao nepropisno jer bi tim činom narušio načelo "nema u Švabe kako ti hoćeš" gdje je proteklih dana po kupalištima diljem Hercegovine svojim sugovornicima dokazivao discipliniranost Nijemaca, ali i prvenstveno svoju u toj zemlji. Možemo samo pretpostaviti da je vozač ovako parkirao izrevoltiran nakon što 15 minuta nije uspio pronaći naplatni automat.

I da nismo pogodili pravi razlog ovakvog parkiranja, vozač Mercedesa ne mora brinuti. Neće dobiti nikakvu ceduljicu za brisačima jer tvrtka koja bi to trebala uraditi - još uvijek ocrtava potencijalna parking mjesta, a nekažnjene Mercedese po nogostupima mogli smo već ranije viđati.

Hercegovina.info

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ante 06.08.2021 20:41 sati
    Ma operi ga po dzepu isto kao u njemackoj pa da vidimo oce li biti frajer
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio