ZLATNA MATEA: Ja sam samo obična cura iz Knina! Nikad ne odustajte od snova

Datum objave: 26.07.2021   Broj čitanja: 1106
Tekvandoašica Matea Jelić osvojila je u Tokiju 13. zlatnu olimpijsku medalju za Hrvatsku. U dramatičnom finalu Kninjanka je slavila protiv Britanke Lauren Williams koja je imala čak šest bodova prednosti 15-ak sekundi do kraja, a onda je Matea poludjela, naravno u pozitivnom smislu.
ZLATNA MATEA: Ja sam samo obična cura iz Knina! Nikad ne odustajte od snova


- Osvajanje Olimpijskih igara je san svakog sportaša i presretna sam. Toliko sam puta zamišljala slušati 'Lijepu našu'. Nemam riječi stvarno - rekla je Matea nakon dodjele medalja pa onda objasnila kako je došlo do preokreta:

Iako je bila najveći favorit na papiru, to nije garancija zlatne olimpijske medalje. Za takav uspjeh je potrebno puno više.

- Rekla sam treneru da ću osvojiti i Europsko i Olimpijadu. Znala sam koliko vrijedimo, koliko se borimo za našu državu.

 

Matea je 2013. prilikom jedne borbe zadobila teške ozljede koje su dovele do unutarnjeg krvarenja. Tada je njezina majka zamolila zlatnu zimsku olimpijku Janicu Kostelić da u bolničkoj sobi posjeti ozlijeđenu Mateu.

 

- To je bilo davno. Mojim roditeljima me je bilo teško gledat. Tata je prvi put plakao. Bio je u ratu, a tada je prvi put zaplakao. Nisam imala kapi krvi u sebi. Nisam ovo sama napravila, Bog mi toliko pomaže. Zahvalna sam što ne moram sama sve prolaziti.

Jelić je zlatnom medaljom ostvarila najveći uspjeh hrvatskog taekwondoa. Ranije smo osvojili tri bronce, a danas je četvrtu osvojio i Toni Kanaet. A on

- Sretna sam zbog hrvatskog taekwondoa. To je jedan prelijepi sport. Obična sam cura iz Knina koja se borila za svoje snove. Ako sam ja to uspjela, mogu i svi ostali.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO