Zdravko Mamić: Sad ću vam reći zašto sam uplatio 52 milijuna kuna u državni proračun

Datum objave: 22.07.2021   Broj čitanja: 1400
Nakon što je Zdravko Mamić u tajnosti u srijedu podmirio cijeli dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio u državni proračun 52 milijuna kuna, u četvrtak navečer oglasio se i na svom Facebook profilu.
Zdravko Mamić: Sad ću vam reći zašto sam uplatio 52 milijuna kuna u državni proračun


Podsjetimo, u četvrtak je i službeno iz DORH-a potvrđeno da je Marina Mamić uplatila 44,5 milijuna kuna u gotovini, čime je novčani dio pravomoćne kazne njezinu suprugu zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz Dinama u potpunosti podmiren.

DORH se obvezao da će nakon što Marina Mamić uplati dosuđenu novčanu kaznu obustaviti postupak ovrhe nad njegovim nekretninama koji je bio pokrenut kako bi država prisilno naplatila novčani dio presude.

Mamićev status u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Nikad u povijesti na jednog čovjeka, koji je u hrvatski sport iz inozemstva donio milijarde kuna, nije bio organiziran bešćutan lov. Nikad u povijesti nije naređeno da se jednu osobu pošalje i osudi u leglu kriminala, na mjestu gdje su jedini zakon reket, lopovluk i ucjena.

Nikad se nisu kriminalci, političari i mediji ujedinili kako bi uništili jednu osobu i njegovu obitelj. Nikad u povijesti nije osuđen čovjek za kojeg su svi svjedoci tužiteljstva, pravni autoriteti i oštećenik rekli da je nevin. Nikad u povijesti nije osuđen čovjek koji je iz 9. kruga pakla nogometni klub digao u nebesa.

Nikad u povijesti nije čovjek kojeg su osudili lopovi pokrenuo reformu pravosuđa i u zatvor smjestio krivosuce koji su ga reketarili.

Nakon što sam svoj život posvetio izgradnji hrvatskog sporta, Dinama i reprezentacije, o čemu sve govore rezultati istih, u tišini sam žrtvovao egzistenciju svoje obitelji i tražio ženu svoga života da uplati 52 milijuna kuna u hrvatski proračun. Učinio sam to na osnovi presude koju su donijeli sluge zla, ljubitelji keša, sisači državnih para, pijanice, jadnici i izrabljivači, čije će boravište zauvijek biti između zatvora i stupa srama, iako sam imao svako pravo da ne učinim tako.

Osudili su me kriminalci za djelo koje nisam učinio. Odlučio sam uplatiti u hrvatski proračun iznos koji je veći od jedne četvrtine proračuna za sport jedne članice EU od 4 milijuna ljudi. Jedan čovjek uplatio je, dakle, kao milijun poreznih obveznika. Više nego tisuće hrvatskih tvrtki u godini dana.

Iduća tri mjeseca hrvatski sport može živjeti od mog novca. Ili možete sagraditi 7 škola. Ili bolnicu. Ili pola stadiona. U siromašnoj zemlji u kojoj sam sa suradnicima svojim rukama stvorio više od 50 milijunaša, bez kojih bi ta zemlja bila još siromašnija nego što je.

Zašto, pitate se? Zato jer Zdravko Mamić nikad nije bio tu zbog novca. Ja sam tu zbog strasti i ljubavi, jer je to moj život. I zato jer je to moj život, uskoro ću u reformi pravosuđa onemogućiti da se ovakva situacija ponovi. Učinit ću pravosuđe transparentnim kako bih zaštitio sve vas. Jer kamen koji odbaciše pravosudni varalice postade kamen zaglavni. Uskoro! - napisao je Mamić na Facebooku.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio