Zagušenost prometnice Vinjani donji-Imotski-Zagvozd olakšati će brza cesta

Datum objave: 21.07.2021   Broj čitanja: 974
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sutra će posjetiti Split te će u razgovoru sa županom Blaženkom Bobanom i njegovim suradnicima potpisati ugovore za nekoliko vrijednih projekata u županiji.
Zagušenost prometnice Vinjani donji-Imotski-Zagvozd olakšati će brza cesta

 

Župan Blaženko Boban koji je bio i gost emisije “Srijedom aktualno” radija Imotski kojom prilikom je potvrdio kako će sa ministrom Butkovićem razgovarati i o tijeku pripremnih radnji oko izgradnje brze prometnice Imotski-Zagvozd.

 

Naime, pri većem prilivu u Imotski kao što se najčešće događa u ljetnom periodu i vikendom kad je veći priliv turista iz BiH, događa se zagušenost prometnice D60 Vinjani donji-Imotski-Zagvozd, što bi trebala rješiti buduća brza cesta.

 

2019. godine definirano je i varijantno riješenje za buduću iznimno važnu prometnicu Granični prijelaz Vinjani Donji - Imotski - čvorište autoceste u Zagvozdu.Na sastanku svih predstavnika jedinica imotske lokalne samouprave s predstavnicima županije i Hrvatskih cesta odabrana je takozvana varijanta V3, koja je najisplatljivija i za koju je stručna studija opravdanosti pokazala kao najbolju. Ta prometnica planski je zacrtana od 2021. do 2025. godine i biti će duga 17 kilometara. Njezina vrijednost je veća od pola milijarde kuna i s njezinom izgradnjom riješili bi se svi problemi spoja kako grada Imotskoga, tako i velikog dijela Imotske krajine s autocestom i tunelom sveti Ilija.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio